Τους πολίτες που τον ψήφισαν ευχαρίστησε μέσω twitter ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στην πρώτη επίσημη αντίδραση μετά τη νίκη του στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στη 

«Σας ευχαριστώ όλες και όλους από την καρδιά μου, που παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, αποδείξατε τη δύναμη της ΝΔ. Μαζί συνεχίζουμε», έγραψε και πρόσθεσε: 

«Η μαζική συμμετοχή των πολιτών είναι απάντηση στην καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ΝΔ είναι δύναμη ευθύνης, προοπτικής και ελπίδας.»

 

 

Μετράνε φαξ-φαξ για το επίσημο αποτέλεσμα

Την ίδια ώρα αργά το απόγευμα αναμένεται το επίσημο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου σύμφωνα με δήλωση του προεδρεύοντος της ΚΕΦΕ, Γιάννη Τραγάκη. 

«Όπως γνωρίζετε, περάσαμε μία πολύ εξαντλητική νύχτα, η οποία συνεχίζεται βέβαια», ανέφερε ο κ. Τραγάκης και υπενθύμισε: «Χθες το βράδυ σάς τόνισα ότι βάσει του καταστατικού μας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας βγαίνει από τις τηλεομοιοτυπίες - fax που μας στέλνουν οι κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές. Η ροή των fax συνεχίζεται ακόμα και τώρα και θα συνεχίζεται. Επομένως, επίσημο αποτέλεσμα θα έχουμε αργά σήμερα το απόγευμα».

Σε ερώτηση εάν υπήρξε κάποια καθυστέρηση στην αποστολή των fax, ο κ. Τραγάκης απάντησε: «Όχι. Ήταν μία μικρή, λογική, όχι καθυστέρηση, υπάρχουν απομακρυσμένες περιοχές που οι τοπικές εφορευτικές επιτροπές δεν έχουν fax. Τους παρακαλέσαμε, λοιπόν, να πάνε στο πλησιέστερο fax για να μπορέσουν να μας στείλουν. Το αποτέλεσμα, για να ξέρετε, θα είναι βεβαιωμένο και υπογεγραμμένο από όλους τους εκπροσώπους των υποψηφίων. Αργά το απόγευμα θα σας έχω οριστικό αποτέλεσμα».