Συνάντηση με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής αρχής Μαχμούντ Αμπάς είχε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι η επίλυση του παλαιστινιακού είναι ''κλειδί'' για την ειρήνη στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα:

Θέλω να σας καλοσωρίσω στην Ελλάδα. Μας δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουμε τις σχέσεις που συνδέουν τους δύο λαούς μας. Μια στενή και αδελφική σχέση που δοκιμάστηκε σε δύσκολες στιγμές. Ολοι θυμούνται τις σχέσεις του προέδρου Αραφάτ. 

Ζούμε σε μια περίοδο που την περιοχή μας την περιτριγυρίζουν πόλεμοι, επεμβάσεις, τρομοκρατικές επιθέσεις. Γιαυτό είναι πιο κρίσιμο και πιο σημαντικό από κάθε άλλη φορά να αναδείξουμε την συνεργασία μεταξύ των λαών.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η επίλυση του παλαιστινιακού είναι κλειδί για την ειρήνη στην περιοχή, της Συρίας και Μέσης Ανατολής.

Από την πλευρά του, ο κ. Αμπάς τόνισε ότι :

Έχοντας καλές σχέσεις με το Ισραήλ μπορείτε και εύχομαι να πετύχετε ένα σημαντικό πολιτκό ρόλο. Ειμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων στην περιοχή. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του κ. Αμπάς στην Ελλάδα, μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα θα γίνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Παλαιστίνης θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Την Τρίτη το πρωί ο κ. Αμπάς θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και στη συνέχεια, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Αίθουσα της Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Παλαιστίνιου προέδρου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.