Την υποχρέωση ανάρτησης στο Διαδίκτυο πληθώρας δαπανών στο υπουργείο Εξωτερικών καταργεί η κυβέρνηση με νομοθετική πράξη, όπως καταγγέλει ο Γιάννης Ραγκούσης.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών, «με ρύθμιση (άρθρο 108) στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, η κυβέρνηση επικαλείται δήθεν ιδιαιτερότητα αυτών των δαπανών που άπτεται της ασφάλειας της χώρας, για να καταργηθούν από την υποχρέωση ανάρτησης στη "Διαύγεια" δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών».

Ο κ. Ραγκούσης τονίζει:

Όμως, ως συνήθως, ψεύδεται η κυβέρνηση Τσίπρα. Διότι στο άρθρο 2 παρ.4 του Ν.3861 έχουμε εξαρχής εξαιρέσει όλες τις δαπάνες των οποίων η δημοσιότητα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην εθνική άμυνα κι ασφάλεια της χώρας. Άλλες δαπάνες επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν, που δεν σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια. 

Κατά τον κ. Ραγκούση ευθέως πλέον γεννάται το ερώτημα για τις δαπάνες αυτές: «Πώς τις υλοποίησαν ή τις ανέλαβαν από την ώρα που δεν τις είχαν αναρτήσει στο Διαδίκτυο»;

«Προφανώς έχουν διαπράξει ήδη την παραβίαση του Ν.3861 έχοντας πραγματοποιήσει παράνομες δαπάνες. Ποιες άραγε; Προφανώς επιλέγουν και τώρα να διαχειριστούν στο σκοτάδι τα χρήματα των Ελλήνων» καταλήγει ο πρώην υπουργός.