Το αποτέλεσμα των εκλογών της ΝΔ, σχολίασε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος επεσήμανε αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «η νεοφιλελεύθερη αντίληψη μπορεί να λειτουργήσει γόνιμα, μόνο ως συνιστώσα».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε πως «όποιοι υποψήφιοι επικαλέστηκαν την ενότητα και τους χαμηλούς τόνους κέρδισαν-βγήκαν κερδισμένοι-αναφέρομαι ιδιαίτερα στην υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη». 

«Κανονικά, ο νεοδημοκράτης περίμενε να μην υπάρξει δεύτερος γύρος και περίμενε ενδεχομένως οι υποψήφιοι να διευκολύνουν την κατάσταση, αλλά είναι δικαίωμα τους, καταστατικό και κανείς δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει» τόνισε ο πρώην υπουργός. 

«Για μένα το δίλημμα που τίθεται ενόψει του δεύτερου γύρου, είναι ότι οι νεοδημοκράτες θα πρέπει επιλέξουν τί Νέα Δημοκρατία θέλουν. Θέλουν, μια νεοφιλελεύθερη Νέα δημοκρατία η οποία θα πάει στο καθαρό, δημοκρατικό και ορθολογικό ιδεολόγημα του νεοφιλελευθερισμού, το οποίο ουσιαστικά, κοινωνικά και εκλογικά πατάει σε μία οικονομική αριστοκρατία, σε μία οικονομική ελίτ;» διερωτήθηκε και συνέχισε:

Ή θέλουν μία Νέα Δημοκρατία η οποία θα βασίζεται στο θεμέλιο του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος που είναι η κοινωνική οικονομία της αγοράς; Μία παράταξη δηλαδή η οποία θα είναι λαϊκή και μεταρρυθμιστική, ευρωπαϊκή και πατριωτική, όπως ακριβώς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα.

Καταλήγοντας, ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε: 

Το δεύτερο (μέρος του διλήμματος) είναι τα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας του κ. Μεϊμαράκη. Πιστεύω ότι σε μία μεγάλη παράταξη χωρούν και τα δύο. Θεωρώ όμως ότι η τεχνοκρατική, ορθολογιστική, νεοφιλελεύθερη αντίληψη μπορεί να λειτουργήσει γόνιμα, μόνο ως συνιστώσα. Δεν μπορεί να εκφράσει την κεντρική ιδεολογική και πολιτική πλατφόρμα μιας μεγάλης κεντροδεξιάς, η οποία θέλει να ακουμπά πάνω στην ζωντανή κοινωνία και στην υγιή αγορά.