Στο βαρύ χρονοδιάγραμμα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, ενόψει της αξιολόγησης, αναφέρονται κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας επίσης ότι το παράλληλο πρόγραμμα είναι κοστολογημένο στο 80% των μέτρων που περιλαμβάνει. 

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι και το υπόλοιπο 20% δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τους θεσμούς, οι οποίοι -σημειώνουν- είχαν ενημέρωση για πολλές από τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνει. Την ίδια ώρα, επιμένουν στη θέση που έχει εκφράσει ο Πρωθυπουργός σχετικά με την ενδεχόμενη απεμπλοκή του ΔΝΤ από το τρίτο πρόγραμμα. «Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να επιλύει μόνη της τα θέματά της» αναφέρουν  χαρακτηριστικά στην κυβέρνηση. 

Η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει τελειώσει με το ασφαλιστικό μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, οπότε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η ψήφισή του, ώστε στη συνέχεια να έρθει το δεύτερο πακέτο των κόκκινων δανείων, δηλαδή αυτά που αφορούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα στεγαστικά, όχι της πρώτης κατοικίας. 

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα που δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times, κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι είναι μια παλαιότερη συνομιλία του Πρωθυπουργού με δημοσιογράφο. Ως προς το περιεχόμενο των δηλώσεων, η ίδια πηγή τόνιζε ότι η κυβέρνηση δεν είναι ευχαριστημένη με την ανάμιξη του ΔΝΤ στα ευρωπαϊκά πράγματα, σημειώνοντας πάντως ότι το Ταμείο θα αποφασίσει τη συμμετοχή του ή μη στο ελληνικό πρόγραμμα τον Μάρτιο