Σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης για παραλείψεις που εντοπίστηκαν σε παλαιότερες δηλώσεις πόθεν έσχες που είχε καταθέσει.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει η Καθημερινή, tο δικαστήριο τον αθώωσε όμως για συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες αλλά και για κατοχή ακινήτου στις Βρυξέλλες που κατά την κατηγορία δεν είχε δηλώσει, καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής του για τα συγκεκριμένα σκέλη του κατηγορητηρίου.

Η εμπλοκή του κ. Καρατζαφέρη με εξωχώριες εταιρείες και παραλείψεις στο πόθεν έσχες είχε προκύψει από τις έρευνες για εξοπλιστικά προγράμματα ωστόσο από την ακροαματική διαδικαςία δεν προέκυψαν ενδείξεις για τις off shore τις οποίες είχε στο παρελθόν παρά μόνον οι παραλείψεις ότι δεν είχε δηλώσει περιουσιακά του στοιχεία στο πόθεν έσχες.

Κατά την απολογία του, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι «μειονέκτημά του ήταν ότι εμπιστεύθηκε ανθρώπους, όπως η λογίστριά του» αλλά και κάποιους άλλους, όπως είπε, που «τον πρόδωσαν. Είμαι καταπροσβεβλημένος, καταστεναχωρημένος , γιατί δεν ήθελα να αφήσω καμία σκιά στα εγγόνια μου».