Για κοινωνικό πρόσημο που θα πρέπει να έχει η ανάπτυξη της χώρας μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε επίσκεψή του σε στρατιωτικές μονάδες στη Θεσσαλονίκη.
 
"Για μας, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η ανάπτυξη, πρέπει να κατευθύνονται περισσότερο προς τους ανθρώπους που η ζωή τους έχει συνθλιβεί από την κακή οικονομική συγκυρία, από το γεγονός της οικονομικής κρίσης", παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, από την Θεσσαλονίκη, όπου επισκέφθηκε στρατιωτικές μονάδες, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.
 
Ο Δημήτρης Βίτσας επισκέφθηκε την 350 Πτέρυγα Κατευθυνομένων Βλημάτων, την Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών Πολεμικής Αεροπορίας, το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως και τη Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος.
 
Στις ομιλίες του προς το προσωπικό των μονάδων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εστίασε στις προσπάθειες του υπουργείου για:
 
  • την πλήρη εξασφάλιση των μέσων συντήρησης, την αγορά των ανταλλακτικών και άλλων μέσων,
  • να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα το μισθολογικό και το λειτουργικό κόστος" και παρέμειναν το 2016 όσο ήταν και το 2015" (σ.σ. στον προϋπολογισμό). Εκτίμησε δε, ότι "στο βαθμό που θα στρέφουμε την οικονομία σε θετική κατεύθυνση αυτό θα βελτιώνεται και στις Ένοπλες Δυνάμεις",
  • την κάλυψη των αναγκών του 424 ΓΣΝΕ σε προσλήψεις. Επίσης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες του υπουργείου για να διατηρείται υψηλό το επίπεδο της εκπαίδευσης και να ενισχύεται η μέριμνα στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσω "της αξιοποίησης - όχι του πουλήματος της περιουσίας του υπουργείου".

Για τη λειτουργική ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε ότι "θα γίνουν κάποιες συγκεκριμένες αλλαγές, όχι στη θέση των δυνάμεων, αλλά στην παραγωγικότητα των δυνάμεων και στον τρόπο που θα αντιλαμβανόμαστε τις αμυντικές ανάγκες της χώρας".

Στο 424 ΓΣΝΕ ο Δημήτρης Βίτσας επισκέφθηκε θαλάμους ασθενών στους οποίους παρέδωσε συμβολικά δώρα.