«Μπορώ να εκφράσω όλη τη ΝΔ», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

« Δεν είμαι συνιστώσα στη ΝΔ», πρόσθεσε. 

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως εκφράζει τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και πως οι πολίτες «έστειλαν ένα μήνυμα στον κ. Τσίπρα πως από τις αρχές του 2016 δεν θα παίζει μονος του μπάλα όποιος κι αν βγει πρόεδρος της ΝΔ». «Είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσω τον κ. Τσίπρα στις επόμενες εκλογές. Είμαι ακριβώς το αντίθετο από τον κ. Τσίπρα», συμπλήρωσε.

«Το αποτέλεσμα αυτό για εμένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Μην ξεχνάτε ότι κατέβηκα χωρίς συμμαχίες. Κατάφερα και κινητοποίησα κόσμο που ενδιαφέρθηκε ξανά για την ουσία της πολιτικής. Ειπα πολύ τολμηρά πράγματα που μπορεί και να ενόχλησαν κάποιους. Εβαλα ένα μεγάλο στοίχημα, για να δω αν υπάρχει κόσμος που μπορεί να δεχτεί αυτό τον πολιτικό λόγο. Τώρα, όσον αφορά τη διαφορά με τον Μεϊμαράκη πιστεύω ότι είναι απολύτως αναστρέψιμη. Όποιος κι αν κερδίσει, σίγουρα δεν αμφισβητείται η ενότητα της ΝΔ», δήλωσε.

«Μπορεί να έπαιξε ρόλο η παρέμβαση Καραμανλή στο αποτέλεσμα. Αλλά εγώ δεν έχω αναφορές σε οικογενειακή ιστορία. Ετσι το αντιλαμβάνομαι εγώ. Δεν με ενόχλησε η παρέμβασή του. Αν ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο, θα το έλεγε ξεκάθαρα. Για μένα όλοι οι τέως είναι πολύτιμοι. Εχω μιλήσει και με τον κύριο Καραμανλή και τον κύριο Σαμαρά. Το σύνθημά μου είναι ΝΔ από την αρχή. Να την φέρουμε στο 2016», διευκρίνισε και συνέχισε:  

«Η μεγάλη κερδισμένη από αυτή τη διαδικασία είναι η ΝΔ. Κάποιοι ψήφισαν εμένα γιατί πιστεύουν σε μια νέα ΝΔ. Στο β' γύρο εκτιμώ ότι ξεκινάμε από το μηδέν», αυτή είναι η άποψή μου.  

Αναφερόμενος στη στήριξη από τον Άδωνη Γεωργιάδη, είπε πως «αν και προερχόμαστε από διαφορετική ιδεολογική αφετηρία αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν». 

«Μας ενώνει το πάθος να κερδίσουμε σε αυτή τη μάχη των ιδεών την αριστερά», συμπλήρωσε.