«Δεν πρέπει να υπάρξει ποτέ μία άλλη περίπτωση σαν και αυτή της Ελλάδας», δήλωσε η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, και επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί βοήθεια στους ασθενέστερους.

«Πρέπει να ξαναρχίσουμε τη δράση μας από τα ορφανοτροφεία της Αθήνας, να περιοριστεί η δημοσιονομική πειθαρχία με την ανάπτυξη, να βοηθήσουμε τους ασθενέστερους να μπορέσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους. Διακυβεύεται η δημοκρατική αντοχή των χωρών μας», δήλωσε σε συνέντευξή της στη «La Repubblica».

Ακόμα πρότεινε τη θεσμοθέτηση ενός «ευρωπαϊκού εισοδήματος αξιοπρέπειας», όπως είπε, σημειώνοντας ότι «θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εκλαμβάνεται η Ευρώπη, η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί, επιτέλους, με τον τρόπο αυτό, ένας θεσμός ο οποίος ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των πολιτών»

Τέλος, υπενθύμισε ότι «υπάρχουν διάφορες μορφές κατώτατου εισοδήματος σε 26 ευρωπαϊκές χώρες, εκτός από την Ελλάδα και την Ιταλία» και «θα έπρεπε να εναρμονισθούν οι ήδη υπάρχουσες αυτές μορφές και να υιοθετηθούν εκεί που δεν προβλέπονται, με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό της Ένωσης, χάρη σε ειδικούς φόρους».

Πρόκειται για ακόμα μια παρέμβαση αλληλεγγύης στην Ελλάδα της προέδρου της ιταλικής Βουλής, αφού την περασμένη Παρασκευή, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη είχε επισημάνει με νόημα: «Αν εμείς δεχόμαστε εισβολή προσφύγων, τότε πως θα έπρεπε να χαρακτηρισθεί στην Ελλάδα;»