Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής αρχής, Μαχμούντ Αμπάς είχε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης, στην οποία τονίστηκε ότι το παλαιστινιακό ζήτημα είναι πολλές φορές η σπίθα για την τρομοκρατία, υπογραμμίζοντας ότι, αν είχε λυθεί, θα είχαν αποφευχθεί πολλά προβλήματα.
 
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού:
Αν είχαμε τολμήσει να λύσουμε το Παλαιστινιακό, εκμεταλλευόμενοι τις προηγούμενες ευκαιρίες που μας δόθηκαν, θα είχαμε αποφύγει πολλά από τα προβλήματα που βιώνει σήμερα ο κόσμος. Το Παλαιστινιακό είναι πολλές φορές η σπίθα για την τρομοκρατία που υπάρχει σε πολλά μέρη του πλανήτη. Ο ηγέτης της Παλαιστινιακής αρχής είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να χρησιμοποιεί και τη μετριοπάθεια και τον δυναμισμό.
 
Όπως του είπα είναι πραγματικά μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, επί των ημερών του, να υπάρξει πρόοδος στο Παλαιστινιακό. Δυστυχώς όμως και η Ευρώπη και οι μεγάλες δυνάμεις δεν δείχνουν την απαιτούμενη προσοχή σ' αυτή τη μεριά του πλανήτη.
 
Εμείς, στο Ποτάμι, είμαστε ξεκάθαροι. Υπάρχουν δύο έθνη εκεί, άρα υπάρχουν και δύο κράτη και θα πρέπει Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί με συζητήσεις και με συμβιβασμούς, να προχωρήσουν κάποια στιγμή στη μεγάλη κίνηση. Εμείς, όλοι οι άλλοι, η Ελλάδα, η Ευρώπη, οι ΗΠΑ, η Ρωσία πρέπει να τους βοηθήσουμε.