Και ήδη στη ΝΔ κινούνται σε ρυθμούς δεύτερου γύρου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι δύο υποψήφιοι έχουν επικεντρωθεί στην στρατηγική που θα ακολουθήσουν στις επόμενες 20 ημέρες. 

Τα επιτελεία και των δύο θα προσπαθήσουν τις επόμενες ημέρες να προσεγγίσουν –για να κερδίσουν τελικά –τους υποστηρικτές τόσο του Άδωνη Γεωργιάδη όσο και του Απόστολου Τζιτζικώστα που δεν κατάφεραν να μπουν στον δεύτερο γύρο. Άλλωστε τα ποσοστά και των δύο μπορεί να είναι χαμηλά αλλά σίγουρα ικανά για να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο το βασικό δεδομένο το οποίο γνωρίζουν μετά και το αποτέλεσμα της Κυριακής ότι η βάση του κόμματος ούτε ποδηγετείται ούτε ελέγχεται από κομματάρχες .Και γνωρίζουν επίσης ότι η όποια προσέγγιση αυτών των ψηφοφόρων οφείλει να γίνει με πολιτικά και όχι με κομματικά κριτήρια. 

Στην αρχή αυτού του δεύτερου γύρου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα προσπαθήσει αρχικά να συσπειρώσει τους δικούς του ψηφοφόρους και με πρόταγμα το γεγονός ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλαρή ψήφος στο δεύτερο γύρο να τους πείσει ότι πρέπει να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και την δεύτερη Κυριακή των εκλογών .Ο κ Μεϊμαράκης γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει ερείσματα στους ψηφοφόρους τόσο του Απόστολου Τζιτζικώστα όσο και του Άδωνη Γεωργιάδη που αγγίζουν ή βρίσκονται στις παρυφές της λεγόμενης «λαϊκής δεξιάς». 

Από την δική του πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αέρα της δεύτερης θέσης , που ομολογουμένως ελάχιστοι έβλεπαν τουλάχιστον δημοκοπικά, θα προτάξει την συνέχιση του αιτήματος για ριζική ανανέωση με το οποίο πορεύτηκε ολόκληρο αυτό το χρονικό διάστημα .Επιπλέον θα συνεχίσει να απέχει από λαϊκισμούς και κομματικές αντιπαλότητες και θα ενισχύσει την πολιτική του εκστρατεία με επιθέσεις στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για τα θέματα της οικονομίας του προσφυγικού της ασφάλειας των ιδιωτικοποιήσεων της παιδείας αλλά και του ασφαλιστικού. 

Ιδιαίτερο ρόλο στην «ζυγαριά» του δεύτερου γύρου αναμένεται να παίξει και η αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει ο <<δυνάμει >> αρχηγός απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ αφού στο εσωτερικό του κόμματος  ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει καταγραφεί ανοιχτός σε διαδικασίες συναίνεσης ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκεκριμένα θέματα περισσότερο συγκρουσιακός.