«Το ομόφωνο ψήφισμα στη Βουλή των Ελλήνων είναι ένας ακόμη κρίκος στη μακρόχρονη αλυσίδα της σχέσης μεταξύ του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού. Μιας φιλίας που σφυρηλατήθηκε σε πολύ δύσκολα χρόνια και φέρνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα δυο μεγάλων ηγετών, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιασέρ Αραφάτ», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη στηρίζουν «την επίλυση του Παλαιστινιακού προβλήματος με τη δημιουργία ενός ενιαίου κυρίαρχου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην Μελίνα Μερκούρη λέγοντας: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη φράση της Μελίνας ότι μια μέρα θα κυματίζει η παλαιστινιακή σημαία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ την πρωτεύουσα του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους».

Τέλος σημείωσε ότι «καταδικάζουμε την ένταση, τη βία και την τρομοκρατία και θα αγωνιστούμε για να ξαναρχίσει η απευθείας συνομιλία μεταξύ των δυο πλευρών για την ειρήνευση και την επίτευξη λύσης στην περιοχή», προσθέτοντας πως «η Ελλάδα μπορεί να έχει καταλυτικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση».