Το 60% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της ανανέωσης, εκτίμησε ο  υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, επανέλαβε ότι είναι αναστρέψιμη η διαφορά που έχει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ανέφερε επίσης πως οι οι τρεις υποψηφιότητες πλην του κ. Μεϊμαράκη ήταν προς την κατεύθυνση της «αλλαγής σελίδας».

Αναφέρθηκε δε στη στήριξη από τον Άδωνι Γεωργιάδη και εξέφρασε την εκτίμησή του προς το πρόσωπό του αν και, όπως είπε, προέρχονται από διαφορετική ιδεολογική αφετηρία. Συμπλήρωσε πάντως ότι συμφωνούν στα περισσότερα ζητήματα.

«Ψήφισαν πολλοί πολίτες που δεν ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της ΝΔ, αυτό αποτελεί κατάκτηση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για αίτημα «να κινηθεί η Νέα Δημοκρατία προς τον μεσαίο και κεντρώο χώρο», σχολιάζοντας την προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές.

Εκτίμησε επίσης ότι ο κ. Μεϊμαράκης εκφράζει μία αντίληψη σταθερότητας, χωρίς διάθεση για πολλές αλλαγές.

Ερωτηθείς γιατί θα έπρεπε να τον προτιμήσουν οι ψηφοφόροι, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχει την ικανότητα να ανανεώσει και να διευρύνει τη Νέα Δημοκρατία και να κερδίσει τις εκλογές, αλλά και να κυβερνήσει αποτελεσματικά.

«Είμαι κεντροδεξιός φιλελεύθερος πολιτικός. Δεν έχω καμία σχέση με το νεοφιλελευθερισμό. Αισθάνομαι ότι εκφράζω ολόκληρη τη ΝΔ», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε ότι έκανε έναν αγώνα «μόνος μου χωρίς τη στήριξη κανενός».