Κατά της τροπολογίας με την οποία αίρονται οι περιορισμοί στη χρήση αποδεικτικών μέσων που αποκτήθηκαν με αξιόποινες πράξεις (ή μέσω αυτών), στις περιπτώσεις κακουργημάτων αρμοδιότητας Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, τάχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή στη συζήτηση για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Ο Ε. Βενιζέλος έκανε λόγο για «κατάλυση θεμελιωδών εγγυήσεων του κράτους δικαίου» και εκτίμησε πως «αυτό που έγινε τώρα είναι αδικαιολόγητο και δεν εξυπηρετεί απολύτως τίποτα». 

«Κάποιοι θεωρούν ότι αφορά τις λίστες Λαγκάρντ και Ρηνανίας. Δεν είναι καθόλου έτσι. Και αν θεωρηθεί ότι είναι έτσι, πρόκειται για παρέμβαση υπέρ προσώπων σε εκκρεμείς δίκες», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης σχολίασε ότι την τροπολογία την υπογράφει μόνος ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και όχι ο υπουργός Ν. Παρασκευόπουλος, λέγοντας πως «χρειάζεται σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ Παπαγγελόπουλου και Παρασκευόπουλου».

«Τι προσθέτει αυτή η τροπολογία;» ρώτησε τον υπουργό Δικαιοσύνης όταν ξαναπήρε τον λόγο, προσθέτοντας ότι βλέπει πως και ο υπουργός την υιοθετεί.