current views are: 11

22 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση19:57

Θεοδωράκης: Αποσπασματικό το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Αποσπασματικό χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης​.

Δημοσίευση 19:57’

Αποσπασματικό χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης​.

Αποσπασματικό χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως η κυβέρνηση επιβεβαιώνει σε καθημερινή βάση τον κυβερνητικό της εταίρο, που είπε πως θα μάθει τον κ. Τσίπρα να γράφει με το δεξί, αφού σε ζητήματα δικαιωμάτων των πολιτών (φυλακισμένοι, ΑΜΕΑ, Ρομά) δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της και σε υποθέσεις (όπως η καύση νεκρών, η υπόθεση Ρίχτερ) ή τηρεί σιγή ή αποδεικνύεται τόσο συντηρητική, όσο και οι προηγούμενες.

«Οι συντηρητικοί πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται. Το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν απειλεί την οικογένεια. Ας πάψουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, να πάψουν οι ομοφυλόφιλοι να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Και πρέπει να μπορούν να προχωρούν σε πολιτικό γάμο» επεσήμανε. 

«Η ευημερία και η πρόοδος μιας κοινωνίας δεν κρίνεται μόνο από τον πλούτο που παράγει, αλλά από τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι πολίτες της και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες της» τόνισε, δηλώνοντας πως «το Ποτάμι – το προοδευτικό Κίνημα της χώρας- δεν θα συμβιβασθεί. Θα συγκρουσθεί με τις συντηρητικές πολιτικές, με την υποκριτική ηθική, με τα στερεότυπα που κρατούν γονατισμένη την κοινωνία μας στο παρελθόν».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε, εξάλλου, για «ντροπή» ορισμένων μητροπολιτών «που συμπεριφέρονται ως κήρυκες μίσους» και υπενθύμισε τη δήλωση ενός από αυτούς που είπε: «Αγαπάτε αλλήλους εκτός αν είναι πόρνες, γκέι ή εβραίοι».

«Το κράτος και η Εκκλησία δεν έχουν καμία θέση στις κρεβατοκάμαρες του έθνους» είπε χαρακτηριστικά.

 

σχετικα αρθρα