Σήμερα το μεσημέρι στις 14.00 καλείται ο Άκης Τσοζατζόπουλος να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της  Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Ο κ. Τσοχατζόπουλος θα δώσει τις δικές του εξηγήσεις για την υπόθεση και σύμφωνα με πληροφορίες θα επιμείνει στο γεγονός ότι η προμήθεια των συγκεκριμένων υποβρυχίων ήταν απόφαση ΚΥΣΕΑ γι’ αυτό και θα πρέπει να κληθούν για κατάθεση όλα τα μέλη του εκείνης της περιόδου.

Εν τω μεταξύ, κατά 55 εκ. δραχμές αυξήθηκε η περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου το έτος 2000, χωρίς όμως αυτά τα χρήματα να καλύπτονται από πουθενά. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, από το πόρισμα των Ορκωτών Ελεγκτών που ήλεγξε το πόθεν έσχες του Άκη και το οποίο μοιράστηκε την Τρίτη στα κόμματα.

Σύμφωνα με το πόρισμα εκτός από την αύξηση ύψους 55.616.733 δραχμών που δεν δικαιολογείται για τη χρήση του 2000, προκύπτει επίσης ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος, το 2004 αγόρασε δύο διαμερίσματα, ένα αξίας 85.000 ευρώ και ένα αξίας 30.000 ευρώ. Κατά το πόρισμα του ΣΔΟΕ – σύμφωνα πάντα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δεν προκύπτει για αυτά καμία ανάληψη.

Για την περίοδο 1998 -2001 βρέθηκαν σύμφωνα με το πόρισμα στους λογαριασμούς του Άκη και της τότε συζύγου του Γκούντρουν Μολντενχάουερ καταθέσεις σε μάρκα, αγνώστου ύψους, οι οποίες δεν δικαιολογούνται με παραστατικά.
TAGS