«Πρέπει να επιβάλλουμε ουσιαστικό διάλογο μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη», δήλωσε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο πρώην υπουργός της ΝΔ τόνισε πως η παράταξη δεν είναι περιουσία κανενός και πρόσθεσε πως η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου δεν πρέπει να εκφυλιστεί σε μάχη οικογενειών.

«Να μην παγιδευτούμε στο δίλημμα μητσοτακισμός - καραμανλισμός. Το δίλημμα αυτό είναι πολιτικός φεουδαρχισμός, δίνει άρωμα πολιτικού αναγχρονισμού και ευτελίζει τη διαδικασία», σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και υπογράμμισε: 

Η διαμάχη Μεϊμαράκη - Μητσοτάκη πρέπει να έχει πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Να αφήσουμε τις χαριτωμενιές και τις ατάκες για το Διαδίκτυο. 

Στη συνέχεια, ο πρώην υπουργός της ΝΔ ρώτησε τον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Μητσοτάκη τι θα κάνουν για να αναπτύξουν γρήγορα την οικονομία και πώς θα φέρουν πίσω στη ΝΔ τον κόσμο που μετακινήθηκε σε άλλα κόμματα.

«Η ΝΔ ως κυβέρνηση έκανε πολλά και αν συνέχιζε θα είχε βγει η χώρα από τα μνημόνια, αλλά τρόμαξε σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο πολυάριθμες μικρομεσαίες κοινωνικές κατηγορίες», είπε, ενώ εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση υποστήριξε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ποπουλίστικο και υποκριτικό πρόγραμμα προσπαθεί να παραμυθιάσει τους μικρομεσαίους και κοινωνικά αδύνατους, δεν δημιουργεί νέο πλούτο.

«Η ΝΔ πρέπει να ξαναβρεί τη συλλογικότητά της», κατέληξε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.