current views are: 7

23 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση19:00

Εκλογικά Χριστούγεννα για Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη

Οι πρώτες συσκέψεις των επικοινωνιακών επιτελείων των δύο υποψηφίων προέδρων της ΝΔ έχουν πραγματοποιηθεί παρουσία των πιο στενών συνεργατών του κ Μητσοτάκη και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Δημοσίευση 19:00’

Οι πρώτες συσκέψεις των επικοινωνιακών επιτελείων των δύο υποψηφίων προέδρων της ΝΔ έχουν πραγματοποιηθεί παρουσία των πιο στενών συνεργατών του κ Μητσοτάκη και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Οι πρώτες συσκέψεις των επικοινωνιακών επιτελείων των δύο υποψηφίων προέδρων της Νέας Δημοκρατίας έχουν πραγματοποιηθεί παρουσία των πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Αποφάσεις δεν ελήφθησαν καθώς η στρατηγική θα ξεδιπλώνεται μέρα με την μέρα και κυρίως χρονικά μετά τις εορτές των Χριστουγέννων. Ωστόσο, βγήκαν τα πρώτα συμπεράσματα αλλά και η «γραμμή» που θα τηρηθεί μέχρι την τελική ευθεία.

Στο στρατόπεδο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχουν αποφασίσει να μην υπάρξουν τουλάχιστον έως τα Χριστούγεννα τηλεοπτικές εμφανίσεις ούτε ομιλίες σε κομματικά ακροατήρια . «Η βάση πιέστηκε αρκετά τις προηγούμενες εβδομάδες και επιπλέον πίεση μετά από μια τέτοια διαδικασία είναι αρνητικός παράγοντας» σχολίαζε στο newpost στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο πρώτος του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών θα συνομιλήσει –ίσως τηλεφωνικά ή και δια ζώσης – με κομματικά στελέχη που τον στήριξαν την πρώτη Κυριακή αλλά μακρυά από τις τηλεοπτικές κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας. Μέχρι να περάσει η περίοδος των εορτών ο κ. Μεϊμαράκης ενδέχεται να παραχωρήσει μερικές συνεντεύξεις σε εφημερίδες με βασικό γνώμονα την ενίσχυση του πρωθυπουργικού του προφίλ και όχι τόσο την εσωκομματική αντιπαράθεση. Άλλωστε από το επιτελείο του εκτιμούν ότι η στρατηγική του πρώτου γύρου απέδωσε τα μέγιστα στο εσωκομματικό πεδίο, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα, και τώρα πρέπει να κλιμακωθεί η επίθεση στην κυβέρνηση που θα δείξει και το αντιπολιτευτικό στίγμα της ΝΔ την επόμενη ημέρα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από όλους τους συνεργάτες του να βρίσκονται σε εγρήγορση και να μην επαναπαυθούν στο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου και στην δυναμική που απορρέει από αυτό. «Τελείωσε μόνο το πρώτο ημίχρονο, έχουμε άλλο ένα» δηλώνει στενός του συνεργάτης. Ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προβλέπεται να «κάψει» τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις από τώρα αλλά θα συνεχίσει την άμεση επικοινωνία με τα στελέχη και τους πολίτες που τον στήριξαν μέσω των social media .Αυτό που προγραμματίζεται ήδη από το επικοινωνιακό επιτελείο του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ είναι η επόμενη «λίστα λύσεων» απέναντι στα κυβερνητικά νομοσχέδια αλλά και κάθε υπουργείου χωριστά. Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμούν ότι η αμιγώς πολιτική εκστρατεία του πρώτου γύρου απέδωσε και έδωσε και την δεύτερη θέση και σε αυτό το μότο σκοπεύουν να συνεχίσουν .


σχετικα αρθρα