Επίσκεψη στην «Κιβωτό του Κόσμου» πραγματοποίησε σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννημάτα όπου συνάντησε δεκάδες παιδιά και τον πατέρα Αντώνιο, τον άνθρωπο που δημιούργησε τον ξενώνα για παιδιά στον Κολωνό.

«Εδώ, στην Κιβωτό του Κόσμου γίνεται ένα μικρό, καθημερινό θαύμα, το βλέπουν ακόμα και αυτοί που δεν πιστεύουν στα θαύματα. Ο Πατήρ Αντώνιος και όλοι οι εθελοντές έχουν δώσει τη ψυχή τους, έχουν αφοσιωθεί και έχουν φτιάξει μια μεγάλη οικογένεια. Μια μεγάλη αγκαλιά, με αλληλεγγύη και αγάπη για όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη και τις μητέρες τους, όποια θρησκεία και αν πιστεύουν όποιο χρώμα και αν έχουν. Είναι ένα θετικό πρότυπο από αυτά που σήμερα έχουμε πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη. Είμαστε εδώ για να τους στηρίξουμε. Χρόνια τώρα παρακολουθούμε και στηρίζουμε το έργο που γίνεται στην Κιβωτό και θα συνεχίσουμε. Τους ευχόμαστε να έχουν καλές γιορτές και πάνω από όλα να έχουν δύναμη και πίστη για να συνεχίσουν αυτό που κάνουν. Toυς έχουμε ανάγκη», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η Κιβωτός του Κόσμου είναι ένας ξενώνας για παιδιά που βίωναν καθημερινά την εγκατάλειψη, την αδιαφορία, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό βρίσκεται κοντά στην Ακαδημία Πλάτωνος. Η οργάνωση, που ξεκίνησε το πολύτιμο έργο της το 1998 από έναν εικοσιεξάχρονο τότε ιερέα Αντώνιο Παπανικολάου, δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες εξαθλίωσης και υποσιτισμού, χωρίς ιατρική φροντίδα και εκπαίδευση, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς ή εγκαταλειμμένα.