Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, αλλά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε από την Κρήτη, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζοντας παράλληλα πως η ΝΔ είναι έτοιμη για εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν.
Ο κ. Σαμαράς είπε πως η ΝΔ δεν είναι όπως το ΠΑΣΟΚ: «Εμείς δεν γυρνάμε, σε στιγμές κρίσης, να τάζουμε στους πάντες τα πάντα. Κακά τα ψέματα: Λεφτά δεν υπάρχουν! Κι όσοι σας έλεγαν «λεφτά υπάρχουν», απλώς σας κορόιδευαν».

Μάλιστα, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του Γιώργου Καρατζαφέρη περί πιθανής παραίτησης του ΛΑΟΣ από τη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε:

«Έχουν και τους «λαγούς» τους σε άλλα κόμματα και κομματίδια. Ακούσαμε κάποιον να απειλεί σήμερα, ότι αν δεν τα βρούμε θα παραιτηθεί από τη Βουλή για να προκαλέσει εκλογές. Δεν έπιασε η παγίδα της συναίνεσης, φοβούνται ή δεν αντέχουν την Επαναδιαπραγμάτευση και απειλούν με εκλογές. Απειλούν; Ε όχι ακριβώς… Κάτι λένε το πρωί, κι ως το μεσημέρι το μετανιώνουν».

Και κατέληξε: «Κύριε Παπανδρέου, δώστε του, επί τέλους, του κ. Καρατζαφέρη, ένα υπουργείο να ησυχάσουμε!»

 Ο πρόεδρος της ΝΔ, υποστήριξε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη για εκλογές όποτε και αν γίνουν:

«Να το ξέρουν, όμως: εκλογές αν θα γίνουν, θα γίνουν επειδή εκείνοι δεν μπορούν να κυβερνήσουν, επειδή εκείνοι δεν μπορούν να ψηφίσουν τα νέα μέτρα επειδή δεν έχουν πείσει ούτε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό είναι τζούφιες οι απειλές και οι εκβιασμοί τους: Αφού δεν μπορούν να συναινέσουν μεταξύ τους, πως είναι δυνατό να ζητούν από μας συναίνεση στο λάθος; Ας γνωρίζουν ότι εμείς Επαναδιαπραγμάτευση ζητάμε, γίνουν δεν γίνουν εκλογές»