Σκληρή προβλέπεται η μάχη μεταξύ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη για τον β' γύρο στη ΝΔ
 
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δείχνει αποφασισμένος να μην αφήνει τίποτε αναπάντητο ενώ στον δρόμο για τη 10η Γενάρη οι μάχες ανάμεσα στους δύο υποψήφιους αναμένεται να κορυφωθούν. 
 
Ήδη χθες ο κ. Μεϊμαράκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, έκανε σκληρή αντεπίθεση  με αιχμηρές απαντήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας  πως «δεν είναι δυνατό να με κατηγορεί γιος πρώην πρωθυπουργού για βαρωνίες».
 
Άφησε αιχμές κατά του συνυποψηφίου του για την προεδρία λέγοντας πως ο ίδιος δεν ήταν στην προηγούμενη ηγετική ομάδα του κόμματος που κυβέρνησε, ενώ επεσήμανε πως «δεν είναι μεταρρύθμιση οι απολύσεις στο δημόσιο και οι απολύσεις των καθαριστριών». 
 
«Εγώ είμαι ο κ. Μεϊμαράκης, δεν είμαι ο κ. Καραμανλής. Και ο Κυριάκος είναι ο Κυριάκος και είναι γιος του πρώην πρωθυπουργού. Είναι δυνατό να λέει ο Μητσοτάκης ότι εγώ αναβιώνω την τεχνητή διαμάχη "Καραμανλής ή Μητσοτάκης"; Εγώ όταν ο πατέρας του ήταν πρόεδρος του κόμματος, συνεργάστηκα πολύ μαζί του. Έγινα βουλευτής του, υφυπουργός του, υπηρέτησα τις αρχές του κόμματος ως στρατιώτης» επεσήμανε χαρακτηριστικά . 
 
Έδωσε μάλιστα και το στίγμα των προθέσεων του: «Το επίπεδο του δημοσίου λόγου θα το καθορίζει ο κ. Μητσοτάκης. Εγώ θα απαντώ σε όσα πιστεύω ότι με θίγουν. Δεν μπορεί να μιλάει για βαρωνίες ο γιος του πρώην πρωθυπουργού, με όλο τον σεβασμό στον επίτιμο πρόεδρο. Και εάν δεν ήταν υποψήφιος ο Κυριάκος, εμένα θα ψήφιζε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».