Το σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού, στα Μελίσσια, αντί για κάλαντα στα γραφεία του Ποταμιού, επισκέφθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ανάμεσα σε παιδικές φωνές και αγκαλιές από τα 28 παιδιά που φιλοξενούνται εκεί ο επικεφαλής του Ποταμιού, συμμετείχε στη προετοιμασία της χριστουγεννιάτικης γιορτής. Έφτιαξε μαζί με τα παιδιά χριστουγεννιάτικες ευχετήριες κάρτες, που θα σταλούν από τα παιδιά σε φίλους, που είτε από το υστέρημά τους είτε από το περίσσευμά τους βοηθούν τα σπίτια αγάπης και φροντίδας του Χαμόγελου να παραμείνουν ανοιχτά, έπαιξε μαζί τους και τραγούδησε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

«Το επίπεδο δημοκρατίας σε μια χώρα έχει σχέση με το πώς συμπεριφέρεται στους αδύναμους κρίκους της κοινωνίας. Είναι, λοιπόν, πολύ θλιβερό που σε αυτά τα χρόνια της κρίσης έχουμε παραμελήσει τα παιδιά μας. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι σαν εσάς, υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανές τις δομές κοινωνικής προσφοράς με ελάχιστα μέσα. Εμείς θα είμαστε εδώ, όπως ήμασταν κι εδώ σαν άνθρωποι, να βοηθήσουμε τα παιδιά μας γιατί αλλιώς αυτή η χώρα δεν μπορεί να έχει μέλλον. Και χαίρομαι πάρα πολύ που επισημάνατε ότι πολλά από αυτά τα παιδιά που σήμερα είναι εδώ, αύριο θα είναι στα πανεπιστήμια, αύριο θα είναι μπροστά. Και μου ‘χει δοθεί η δυνατότητα, όλα αυτά τα χρόνια, να δω αυτή την πορεία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γαιννόπουλος εξέφρασε δυσαρέσκεια για τη στάση της Πολιτείας τα τελευταία χρόνια απέναντι στα παιδιά, λέγοντας μεταξύ άλλων: «...Θα θέλαμε να στείλετε το μήνυμα πως η παιδική προστασία δεν τυχαίνει της ανάλογης προσοχής τα τελευταία χρόνια, μιλάμε για τα τελευταία χρόνια που είναι η κρίση, αλλά και πριν. Θα πρέπει να γίνει κάτι, ούτως ώστε τα δικαιώματα των παιδιών να αντιμετωπιστούν πλέον με μεγαλύτερη σοβαρότητα και μεγαλύτερη πίεση».