current views are: 10

25 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση09:18

Μητσοτάκης: Οι ψηφοφόροι να σκεφτούν ποιος μπορεί να νικήσει τον Τσίπρα

«Την 1η Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα είναι ένα άλλο κόμμα έτοιμο να κυβερνήσει» επισημαίνει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης,σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θα συναινέσει ποτέ με τον Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσίευση 09:18’

«Την 1η Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα είναι ένα άλλο κόμμα έτοιμο να κυβερνήσει» επισημαίνει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης,σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θα συναινέσει ποτέ με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Την 1η Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα είναι ένα άλλο κόμμα έτοιμο να κυβερνήσει» επισημαίνει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θα συναινέσει ποτέ με τον Αλέξη Τσίπρα. 

«Παρότι μας μένει πολύ λίγος χρόνος μέχρι την 10η Ιανουαρίου, θα κάνω προσπάθεια να τους πείσω ότι μπορώ να υλοποιήσω την εντολή τους για αλλαγή σελίδας και ανανέωση στη Νέα Δημοκρατία. Να τους πείσω ότι μαζί με τον Άδωνι, αλλά και τους πολίτες που επέλεξαν τον Απόστολο και τον Βαγγέλη, μπορούμε να κάνουμε ξανά τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και σύντομα Κυβέρνηση», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο μήνυμα ενότητας για την επόμενη ημέρα, αλλά και προοπτική νίκης για το Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εφόσον ο ίδιος είναι ο νικητής στην αναμέτρηση της 10ης Ιανουαρίου.

Την ίδια στιγμή στην ερώτηση γιατί ένας ψηφορόρος να επιλέξει εκείνον και όχι τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη απαντά:

 Τα παλαιά και νέα μέλη μας θα πρέπει να πάρουν θέση στο θεμελιώδες δίλημμα: στασιμότητα και συρρίκνωση ή δημιουργική ανανέωση στη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα.

Θα πρέπει να σκεφτούν ποιος είναι καταλληλότερος να διευρύνει τη Νέα Δημοκρατία και να χτίσει μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, ποιος μπορεί να νικήσει τον κ. Τσίπρα σε εκλογές και το σημαντικότερο: ποιος κρίνουν ότι πρέπει να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Όσες και όσοι επιλέγουν δημιουργική ανανέωση, διεύρυνση αξιοκρατία και αξιοσύνη πιστεύω ότι θα με επιλέξουν. 

Για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της ιστορικής διαίρεσης Καραμανλικών – Μητσοτακικών επισημαίνει ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε το 2016 με όρους 1990», ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναινέσει για οικουμενική Κυβέρνηση αλλά με έναν «αξιόπιστο πρωθυπουργό».

Χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «με τον κ. Τσίπρα δεν θα συναινέσω ποτέ».

Έχω θέσει τρεις προϋποθέσεις. Ο κ. Τσίπρας δεν πληροί τις δύο (ειλικρίνεια και αξιοπιστία), οπότε με τον κ. Τσίπρα δεν θα συναινέσω ποτέ. Η τρίτη προϋπόθεση (κοινό σχέδιο εξόδου από την κρίση) είναι κάτι που θα έβλεπα θετικά αν είχα απέναντί μου έναν ειλικρινή και αξιόπιστο πρωθυπουργό.  Σε κάθε περίπτωση όμως στήριξη «α λα καρτ» από εμένα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει. 


σχετικα αρθρα