Η ξαφνική όξυνση της προεκλογικής αντιπαράθεσης Μεϊμαράκη- Μητσοτάκη, προβληματίζει και ανησυχεί το στελεχικό δυναμικό της ΝΔ, που φοβάται ότι αν η αντιπαράθεση συνεχιστεί σε αυτούς του τόνους, υπάρχει το ενδεχόμενο να ακυρωθούν τα ελπιδοφόρα- όπως τα χαρακτηρίζουν, μηνύματα της περασμένης Κυριακής. 

Επί της ουσίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως βαρόνο για να εισπράξει την οργισμένη του αντίδραση ότι δεν μπορεί να μιλάει για βαρωνίες ο γιός του (πρώην Πρωθυπουργού) Μητσοτάκη.

Ο Μεϊμαράκης επικαλείται την παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ο Μητσοτάκης θέτει ως διακύβευμα ποιος μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Από μόνα τους, τα επιχειρήματα που επικαλούνται δεν προδιαθέτουν για μάχη μέχρις εσχάτων, αλλά οι δημόσιες εμφανίσεις τους (που πυκνώνουν) δημιουργούν άλλη εντύπωση. 

Εκείνο που προκάλεσε αίσθηση είναι ότι οι κατηγορίες διατυπώθηκαν σε υψηλούς τόνους, κάτι που δημιούργησε την εντύπωση πως η σύγκρουση θα κλιμακωθεί στο χρονικό διάστημα που απομένει ως τις 10 Ιανουαρίου. 

Και πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να θεωρηθεί ότι στην αντιπαράθεση εμπλέκονται οι δύο πρόσφατοι πρόεδροι της ΝΔ, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, παρά το γεγονός ότι αμφότεροι αποκρούουν κατηγορηματικά τη φημολογία ότι πριμοδότησαν (στο παρασκήνιο) κάποιον από τους υποψηφίους. 

Στελέχη της ΝΔ, βλέποντας την κατάσταση να προσλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις, τονίζουν ότι η μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων της ΝΔ την πρώτη Κυριακή των εκλογών, άλλο μήνυμα έστειλε. Μήνυμα ενότητας, σκληρής αντιπολίτευσης και διατύπωσης μιας εναλλακτικής πρότασης που θα φέρει και πάλι τη ΝΔ στην εξουσία. Και αυτό- λένε, οφείλουν να το λάβουν σοβαρά υπ όψιν τους αμφότεροι οι υποψήφιοι του δεύτερου γύρου. 

Το οξύμωρο είναι ότι με το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου και την επικράτηση του διδύμου Μεϊμαράκη- Μητσοτάκη ήταν κοινή πεποίθηση ότι η ενότητα της ΝΔ δεν κινδυνεύει σε καμιά περίπτωση. Και τώρα, ξαφνικά, δημιουργείται ένα σκληρό εμφυλιοπολεμικό κλίμα… 

Η διαβεβαίωση του Κυριάκου ότι θα αποφύγει οποιοδήποτε προσωπικό χαρακτηρισμό και δεν θα ανεβάσει τους τόνους, άφησε ένα παράθυρο για να πέσουν οι τόνοι. Δεν προκαλεί όμως καμιά βεβαιότητα. 

Στη Συγγρού, πληθαίνει ο αριθμός όσων θα ήθελαν, τούτες τις άγιες μέρες, να ζήσουν έμπρακτα το «αγαπάτε αλλήλους» που είπε ο Κύριος κατά τη διάρκεια του Μυστικού Δείπνου. Και να το ακούσουν και από… βαρόνους και από… πρίγκιπες.