«Το DNA της ΝΔ είναι καραμανλικό εξ ορισμού» τονίζει ο βουλευτής Σερρών Κώστας Αχ. Καραμανλής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Όπως σημειώνει, ιδιοκτήτες του κόμματος «είναι οι 400.000 πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες για να εκλέξουν πρόεδρο» και υποστηρίζει πως «ούτε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι… αντι – Τσίπρες, ευτυχώς».

Εκφράζει εξάλλου τη στήριξή του στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Ο φιλελευθερισμός πρέπει να ευνοεί τους πολλούς, όχι τους λίγους και πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες πως θα το πετύχουμε. Και σε αυτό θεωρώ πως το πλεονέκτημα έχει ο Μεϊμαράκης», σημειώνει.

Διαψεύδει εξάλλου πως υπάρχει «ειδύλλιο» του Καραμανλισμού με τον Αλέξη Τσίπρα. «Το μόνο που δείχνει το τηλεφώνημα τις κρίσιμες ώρες της διαπραγμάτευσης είναι η αγωνία του πρώην πρωθυπουργού για το μέλλον του τόπου και η απόλυτη αίσθηση εθνικής ευθύνης που τον διακατέχει σε μία κρίσιμη στιγμή της ελληνικής ιστορίας», τονίζει.

Επίσης σπεύδει να σημειώσει πως «θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις όποιον επιλέξει η βάση. Πιστεύω ότι και οι δύο υποψήφιοι έχουν πολλά να προσφέρουν».