Οι αποφάσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την στελέχωση του επικοινωνιακού τομέα του κόμματος προκάλεσε αντιδράσεις. Τομεάρχης ορίστηκε ο κύριος Θάνος Μωραϊτης.

Αυτή και μόνο η τοποθέτηση είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσουν πράσινες μουρμούρες, κάτι που είχε αρκετό καιρό να γίνει. Ουσιαστικά είναι η πρώτη εσωκομματική κρίση επί προεδρίας Φώφης Γεννηματά. Ο κύριος Μωραϊτης είχε αποχωρήσεις από το ΠΑΣΟΚ προς το Κίνημα Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, μαζί με τον κύριο Φίλιππο Σαχινίδη.

Η φυγή του τότε, επί προεδρίας Ευάγγελου Βενιζέλου δεν είχε γίνει με καλό τρόπο, αλλά με πολλές σκληρές κουβέντες. Το Κίνημα δεν τα κατάφερε και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο κύριος Μωραϊτης ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η τοποθέτηση του στον κρίσιμο τομέα της επικοινωνίας έφερε αντιδράσεις με πρώτο τον κύριο Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ο οποίος έγραψε «Το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς δεν λειτουργεί με ενιαίους κανόνες και αρχές εδώ και πολύ καιρό!

Επιβραβεύει πάντα αυτούς που λείπουν στα δύσκολα αλλά διαπραγματεύονται την κατάλληλη στιγμή. Επιβραβεύει αυτούς που πρόσφατα επέλεξαν να διασπάσουν την παράταξη και μας κατασυκοφάντησαν! Εύχομαι και ελπίζω η ηγεσία να έχει εκτιμήσει ορθά τις συνέπειες των αποφάσεων της ,απέναντι στη βάση της παράταξης». Σειρά πήρε ο κύριος Κατρίνης. Οι αντιδράσεις έρχονται να κρούσουν τον κώδωνα στην κυρία Φώφη Γεννηματά πως στο κόμμα υπάρχουν και εκείνοι που θα αντιδράσουν.

Ειδικά τώρα που εντείνονται και οι πιέσεις και από το εξωτερικό για συμμετοχή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην κυβέρνηση. «Το νέο έτος θα είναι συναρπαστικό για όλο το πολιτικό σκηνικό και για το ΠΑΣΟΚ» είπε μιλώντας στο newpost κορυφαίο στέλεχος του κόμματος. Αν η κυρία Γεννηματά κινηθεί προς την κατεύθυνση της συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα θα υπάρξουν αντιδράσεις και μάλιστα έντονες στο εσωτερικό του κόμματος, αντιδράσεις που ίσως φτάσουν σε ακταίες συμπεριφορές και πολιτικές κινήσεις.