Αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αφήνει για ακόμη μια φορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας πως δεν έπρεπε να είχε υποχωρήσει το 2007 όταν επιχείρησε να κάνει έναν όμιλο προβληματισμού αλλά το πήρε πίσω υπό την απειλή διαγραφής από τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Το 2007 το πήρα πίσω υπό μια απειλή θεσμικά χυδαία, αντιδημοκρατική και βάρβαρη. Αλλά έπρεπε να σεβαστώ την ενότητα της παράταξης. Το αποδέχτηκα κι αυτό, όπως αποδέχτηκα σωρεία άλλων πραγμάτων εις βάρος της εσωκομματικής δημοκρατίας και του πολιτικού πολιτισμού. Κι αναρωτιέμαι αν αυτό πρέπει να γίνεται. Αν δηλαδή πρέπει να υποχωρούμε, επειδή πρέπει να διαφυλαχθούν μείζονα αγαθά, όπως π.χ. η προοπτική νίκης του ΠΑΣΟΚ το 2009, στην οποία συνέβαλα. Αλλοι δεν την τίμησαν και την εξανέμισαν. Τώρα σας λέω ότι δεν πρέπει να υποχωρούμε» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Με τον κ. Παπανδρέου δεν έχω καμία προσωπική κόντρα. Θεωρήθηκε το 2007 «έγκλημα καθοσιώσεως» ότι διανοήθηκα να θέσω υποψηφιότητα… Να σας το πω διαφορετικά; Δεν θα γινόμουν ούτε το 2012 πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αν δεν υπήρχε απόλυτη ανάγκη για λόγους επιβίωσης του χώρου», είπε ακόμα ενώ για τις σχέσεις του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά ανέφερε: «Δεν έφυγα από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να ασχολούμαι με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Η κοινοβουλευτική παρουσία και ο λόγος μου είναι στοιχεία που αφορούν τον θεσμικό μου ρόλο ως μέλους της Βουλής έναντι της παράταξης αλλά και έναντι της κοινωνίας».