"Από την 13η σύνταξη, πέρασαν σε μικρότερη σύνταξη και τώρα ήρθε η ώρα και για την κύρια σύνταξη;" αναφέρει μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή όσα είπε στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή, ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Από την 13η σύνταξη, πέρασαν σε μικρότερη σύνταξη και τώρα ήρθε η ώρα και για την κύρια σύνταξη;

Τις τελευταίες ημέρες η Κυβέρνηση επιχειρεί να επικοινωνήσει ότι δήθεν «δίνει μάχη» με την τρόικα για να μη κοπούν οι κύριες συντάξεις. Εάν το λησμόνησαν τόσο σύντομα, τους υπενθυμίζουμε ότι τις συντάξεις τις μείωσαν ήδη κατά 3% λόγω αύξησης των εισφορών για περίθαλψη, ενώ μείωσαν σημαντικά και τις κατώτερες συντάξεις, τις πρόωρες και δεσμεύθηκαν και για την κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Οφείλουν να διαπραγματευθούν επιτέλους σοβαρά με επιχειρήματα και προτάσεις. Τους καλούμε να αξιοποιήσουν αυτές που το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη δημόσια καταθέσει. Να μην αποδεχθούν καμία νέα μείωση των συντάξεων αξιοποιώντας και την δίκη μας στάση, ως ατού στην διαπραγμάτευση.

Να αποδεχθούν την πρόταση της Φώφης Γεννήματα για αύξηση της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού, με μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις. Και να μη επαναφέρουν προτάσεις, όπως η αύξηση των εισφορών που υπονομεύουν την οικονομία και την ανάπτυξη.

Αν θέλουν σοβαρά ενίσχυση του διαπραγματευτικού μετώπου ,τους περιμένουμε στη Βουλή. Ενώπιον του ελληνικού λαού.