Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο αλλά υπάρχουν ακόμα κάποιες προϋποθέσεις

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο αλλά υπάρχουν ακόμα κάποιες προϋποθέσεις

Ενθαρρυντικός απέναντι στις προσπάθειες της Ελλάδας να εφαρμόσει το πρόγραμμα στήριξης εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα ''Die Welt'', την ίδια στιγμή, όμως, τονίζει ότι υπάρχουν ακόμα προϋποθέσεις που θα πρέπει να εκπληρωθούν. 

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Ντομπρόβσκις:

Η Ελλάδα είναι σε σωστό δρόμο. Υπάρχει η δέσμευση να διατηρηθεί το τρέχον πρόγραμμα και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αποκαλύπτει ότι η πρώτη αξιολόγηση θα ξεκινήσει στις αρχές του 2016, παρότι αρχικά ήταν προγραμματισμένη για το περασμένο φθινόπωρο, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ακόμα να εκπληρώσει κάποιες προϋποθέσεις και οι προετοιμασίες, ήδη, ''τρέχουν''. 

Στην ερώτηση αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει την δύναμη να περάσει τις μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και το ασφαλιστικό, ο κ. Ντομπρόβσκις υπογραμμίζει ότι ''υπήρχε μεγάλη κοινοβουλευτική έγκριση για το πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% για το 2015. Σε αυτό θα συνεισφέρει η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό. 

Τέλος, σε σχέση με το αίτημα του πρωθυπουργού για το ΔΝΤ, ο κ. Ντομπρόβκσις τονίζει τα εξης:

Περιμένουμε ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Αυτό είναι, ωστόσο, απόφαση των στελεχών του και ρυθμίζεται στο Eurogroup.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο