Ενθαρρυντικός απέναντι στις προσπάθειες της Ελλάδας να εφαρμόσει το πρόγραμμα στήριξης εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα ''Die Welt'', την ίδια στιγμή, όμως, τονίζει ότι υπάρχουν ακόμα προϋποθέσεις που θα πρέπει να εκπληρωθούν. 

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Ντομπρόβσκις:

Η Ελλάδα είναι σε σωστό δρόμο. Υπάρχει η δέσμευση να διατηρηθεί το τρέχον πρόγραμμα και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αποκαλύπτει ότι η πρώτη αξιολόγηση θα ξεκινήσει στις αρχές του 2016, παρότι αρχικά ήταν προγραμματισμένη για το περασμένο φθινόπωρο, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ακόμα να εκπληρώσει κάποιες προϋποθέσεις και οι προετοιμασίες, ήδη, ''τρέχουν''. 

Στην ερώτηση αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει την δύναμη να περάσει τις μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και το ασφαλιστικό, ο κ. Ντομπρόβσκις υπογραμμίζει ότι ''υπήρχε μεγάλη κοινοβουλευτική έγκριση για το πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% για το 2015. Σε αυτό θα συνεισφέρει η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό. 

Τέλος, σε σχέση με το αίτημα του πρωθυπουργού για το ΔΝΤ, ο κ. Ντομπρόβκσις τονίζει τα εξης:

Περιμένουμε ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Αυτό είναι, ωστόσο, απόφαση των στελεχών του και ρυθμίζεται στο Eurogroup.