Κατηγορηματικά αντίθετος σε 12η περικοπή των συντάξεων τάχθηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας. 

Συγκεκριμένα είπε: 

«Οι 11 περικοπές συντάξεων που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια το μόνο που «πέτυχαν» ήταν να μειώσουν μεσοσταθμικά τις συντάξεις κατά 45% και να ρίξουν το 45% των συντάξεων κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ όπως αποδείχθηκε δεν ενίσχυσαν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Εμείς λοιπόν λέμε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει 12η μείωση στις κύριες συντάξεις.
Εκείνοι που έχουν την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ασφαλιστικό μας σύστημα ας είναι προσεχτικοί στις δηλώσεις τους. Εμείς θα δώσουμε λύση στο ασφαλιστικό, παρόλο που δεν ευθυνόμαστε για τα προβλήματά του, γιατί θεωρούμε ευθύνη μας να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα που θα τους δίνει ασφαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις».

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τη στράτευση των γυναικών είπε: 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει αντίθετος τόσο στη στράτευση των γυναικών όσο και στα στρατιωτικά λύκεια. Η πολιτική της κυβέρνησης θα καθοριστεί στο κυβερνητικό συμβούλιο. Δεν πρέπει να δίνουμε τόση έκταση στις προσωπικές απόψεις που εξέφρασε ο κύριος Καμμένος και δεν θα πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν τόσο μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, να χρησιμοποιούν τις δηλώσεις αυτές για να δημιουργήσουν ζήτημα από το πουθενά. Η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τιμά την προσπάθεια που γίνεται να βγει η χώρα από την κρίση και να ανατραπούν τα κακώς κείμενα που δημιουργούν προβλήματα στο ελληνικό κράτος, για τα οποία την ευθύνη φέρουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Προφανώς σε επιμέρους θέματα τα δύο κόμματα έχουν διαφορετικές αντιλήψεις, δεν προσπαθήσαμε ποτέ να το κρύψουμε αυτό. Όμως αυτή η κυβέρνηση έχει αναλάβει να βγάλει τη χώρα από την κρίση και σε ότι αφορά αυτόν τον κοινό τόπο και στόχο θα λειτουργήσει ομοιογενώς. Το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψηφίζουν τώρα τα μέτρα της συμφωνίας που έχουν ήδη υπερψηφίσει από το καλοκαίρι και αναλώνονται σε αντιμνημονιακή ρητορεία αντί να στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται για να προχωρήσει επιτέλους η χώρα μπροστά».