Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης εξέφρασαν τις τελευταίες ημέρες εμμέσως πλην σαφώς την στήριξή τους στον Βασίλη Λεβέντη και στις θέσεις της Ένωσης Κεντρώων, φέρνοντας ξανά στην επιφάνεια την καλή σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του κινήματος, εν όψει μάλιστα και της δύσκολης ψηφοφορίας για το ασφαλιστικό και της πιθανής ''ανταρσίας'' από βουλευτές λόγω της σκληρότητας των μέτρων.

Τις τελευταίες ημέρες, τόσο ο Νίκος Παππάς, όσο και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, αλλά και σήμερα ο Δημήτρης Μάρδας, προβεβλημένα δηλαδή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ κοντά στον πρωθυπουργό, αναφέρθηκαν με θερμά λόγια για το κίνημα και τις θέσεις του, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι ανήκει στον πρωθυπουργό η απόφαση για συνεργασία. 

Έτσι έρχεται ξανά στον «αφρό»» η θερμή σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την Ένωση Κεντρώων, που είχε ατονήσει τον τελευταίο καιρό, μετά την ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα.

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σε πρόσφατη συνέντευξή του τονίζει ότι «οι διακηρύξεις του Βασίλη Λεβέντη για να σωθεί η χωρα μας βρίσκει σύμφωνους»

Μιλώντας στην εφημερίδα «Αυγή», ο κ. Φλαμπουράρης τονίζει πως «η Ένωση Κεντρώων είναι κόμμα που ταυτίζεται με τον πρόεδρό του Βασίλη Λεβέντη, την υπομονή και τους αγώνες του όλα αυτά τα χρόνια για να περάσει τα μηνύματά του και να κατακτήσει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Οι διακηρύξεις του για να σωθεί η χώρα, να βγούμε από την κρίση και να προστατευθούν τα αδύναμα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα μας βρίσκουν σύμφωνους. Άρα ένας διάλογος θα μπορούσε να συμβάλει στην αναγκαία αλληλοκατανόηση».

Ωστόσο, αφήνει αιχμές για την επιμονή του επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων στην οικουμενική κυβέρνηση:

Ελπίζω να μην συνεχίσει να επιμένει σε οικουμενική κυβέρνηση - όποτε αυτό συνέβη, στέφθηκε με αποτυχία. Ας μην επαναλάβουμε το ίδιο λάθος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και η δήλωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» υπογράμμισε ότι «αναγνωρίζει στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων πολιτική ωριμότητα σε ορισμένες περιπτώσεις».

Και το... μπαράζ δηλώσεων συνεχίστηκε και σήμερα από τον Δημήτρη Μάρδα. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε σήμερα στον ΣΚΑΙ ότι η Ένωση Κεντρώων «έχει κάποιες θέσεις ενδιαφέρουσες και ότι δεν σχέση με αυτό που ήταν στο παρελθόν», προσθέτοντας ότι το ζήτημα ενδεχόμενης συνεργασίας με το συγκεκριμένο κίνημα έχει να κάνει με τα θεσμικά όργανα της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό.

Στην αντεπίθεση περνά το κόμμα του Λεβέντη 

Την ώρα, πάντως, που από την κυβέρνηση γίνεται απόπειρα προσέγγισης, το κίνημα του Βασίλη Λεβέντη, δεν χάνει ευκαιρία να... περνά στην αντεπίθεση για συγκεκριμένα ζήτηματα. 

Αναφορικά με τα «κόκκινα δάνεια», η Ένωση Κεντρώων τονίζει σε ανακοίνωσή της: 

Το αληθινό πρόσωπο της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα τώρα αρχίζει και φαίνεται, με τις πρώτες κατασχέσεις να είναι προ των πυλών. 

Ενώ δήλωναν ότι προστατεύουν τους δανειολήπτες, τώρα τους παραδίδουν στα σαρκοφάγα θηρία των ξένων οίκων.

Την ίδια στιγμή, δηλώνει αντίθετη και στην πρόσφατη πρόταση του Πάνου Καμμένου για προαιρετική στράτευση των γυναικών τονίζοντας:

Οι απόψεις του κ. Καμμένου εφαρμόζονται σε χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και επομένως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το πνεύμα του. Ευχόμαστε να ανακαλέσει τις αποφάσεις του.