Κατά της πρότασης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για τη στράτευση των γυναικών τάχθηκε ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM επεσήμανε πως το ζήτημα «...δεν είναι στην ατζέντα αυτή την στιγμή της κυβέρνησης... μπορεί να αποτελούν απόψεις αυτά… Δεν υπάρχει ζήτημα όσον αφορά στο κυβερνητικό πρόγραμμα, για το οποίο έχουμε δεσμευτεί μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης τέτοιες προτάσεις».

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό και τις μειώσεις συντάξεων είπε: 

Αυτό που έχουμε πει δημόσια και δεν το αλλάζουμε είναι ότι θα υπερασπιστούμε τις κύριες συντάξεις και το μεγαλύτερο ποσοστό των επικουρικών συντάξεων, ιδιαίτερα των χαμηλών, και μπορώ να σας πω ότι αυτό θα αφορά πάνω από τους μισούς ασφαλισμένους. Δεν γνωρίζω ακριβώς το ποσό των επικουρικών, αλλά νομίζω ότι θα έχει μεγαλύτερη σημασία για τον πληθυσμό των συνταξιούχων. Άρα οι συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν και επικουρικά χαμηλά ή ένα μόνο επικουρικό, δεν έχουν για τίποτα να ανησυχήσουν, αλλά και στους υπόλοιπους δεν θα υπάρχουν ούτε οριζόντιες ούτε μεγάλες μειώσεις. Ο στόχος είναι να μην είναι καν διψήφιο το ποσοστό».