current views are: 7

29 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση16:13

Άνοιγμα και διείσδυση της ΝΔ στην κοινωνία το σχέδιο Μεϊμαράκη

Το ζήτημα της ανανέωσης στη ΝΔ και της διείσδυσης της κεντροδεξιας παράταξης σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, ξεκαθάρισε ο πολιτικος συμβουλος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη Θόδωρος Αμπατζόγλου.

Δημοσίευση 16:13’

Το ζήτημα της ανανέωσης στη ΝΔ και της διείσδυσης της κεντροδεξιας παράταξης σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, ξεκαθάρισε ο πολιτικος συμβουλος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη Θόδωρος Αμπατζόγλου.

Του Πάνου Ρασσιά

Το ζήτημα της ανανέωσης στη ΝΔ και της διείσδυσης της κεντροδεξιας παράταξης σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, ξεκαθάρισε ο πολιτικός σύμβουλος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη Θόδωρος Αμπατζόγλου, την ώρα που ένας μετά τον άλλον βουλευτές και στελέχη που είχαν στηρίξει κάποιον από τους άλλους τρεις υποψήφιους, δηλώνουν δημόσια ότι πλέον θα σταθούν δίπλα στον κ. Μεϊμαράκη.

Ήδη ο ‎Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Νότης Μηταράκης έχουν εκφράσει τη δημόσια στήριξη τους στον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, ενω στις επόμενες ώρες σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost.gr, το ίδιο αναμένεται να κάνουν ο Κώστας Σκρεκας, ο Ανδρέας Κατσανιώτης αλλά και ο Χαράλαμπος Αθανασίου. Την ίδια κατεύθυνση, προς τον κ. Μεϊμαράκη ακολουθούν και δεκάδες δήμαρχοι και τοπικά στελέχη κυρίως της Βόρειας Ελλάδας που είχαν στηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα, λόγω της θέσης του στην Περιφέρεια Κεντρικης Μακεδονιας.

Στη συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ FM, ο κ. Αμπατζόγλου μίλησε για τις προοπτικές που θα δώσει στη ΝΔ αλλά και στη χώρα η επικράτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις εσωκομματικές εκλογές της 10ης Ιανουαρίου, ‎λέγοντας πως ‎η κεντροδεξιά παράταξη θα μπορέσει τότε, εκτός από τη συσπείρωσή της, να αποκτήσει κυβερνητική προοπτική, καθώς θα έχει τη δυνατότητα να διεισδύσει συνολικά σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.  

Ανέφερε χαρακτηριστικά : «Στο ερώτημα ποιος μπορεί να κερδίσει τον κ. Τσίπρα και ποιος μπορεί να συσπειρώσει τη Νέα Δημοκρατία, η πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχει απαντήσει έμπρακτα και το έχει αποδείξει. Θυμίζω ότι ξεκινώντας από ελάχιστα δημοσκοπικά ποσοστά και με ένα κόμμα σε οργανωτική διάλυση, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τον Σεπτέμβρη, έφτασε τη Νέα Δημοκρατία στο 28%. Αυτό όλοι το παραδέχτηκαν. Ήταν μια τεράστια επιτυχία, που συσπείρωσε το μέγιστο ποσοστό της παράταξης υπό δύσκολες συνθήκες. Και αυτό μπορεί να συνεχίσει να το κάνει με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το δεύτερο είναι ότι προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να αποκτήσει κυβερνητική προοπτική πρέπει να διευρυνθεί, να γίνει μεγάλη και ισχυρή. Το δίλημμα είναι αν η ΝΔ θα διευρυνθεί ή θα περιχαρακωθεί. Και πρέπει να διεισδύσει όχι μόνο σε χώρους επιχειρηματικών κύκλων, αλλά και στα λαϊκότερα στρώματα, στους αγρότες, την περιφέρεια, τη νέα γενιά, σε όλη την κοινωνία».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της ανανέωσης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Αμπατζόγλου σημείωσε: «Η πολιτική δεν είναι ποτέ στατική. Στασιμότητα, λοιπόν, δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό είναι ψευτοδίλημμα. Το ερώτημα είναι με ποιον τρόπο θα γίνει αυτή η ανανέωση; Εμείς λοιπόν από την πλευρά μας υποστηρίζουμε ότι η ανανέωση αυτή μπορεί να γίνει μόνο με αξιοκρατία και κριτήρια επαγγελματικής, κοινωνικής και πολιτικής καταξίωσης. Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ενδυναμώσει το στελεχικό της δυναμικό, αλλά η ανανέωση δεν μπορεί να γίνει χωρίς κριτήρια. Εάν δεν υπάρχουν κριτήρια τότε θα γίνει αυθαίρετα και ευνοιοκρατικά.

Εμείς πιστεύουμε ότι με συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες που κατοχυρώνουν στο ξεκίνημα ίσες ευκαιρίες για όλους, μπορούμε να έχουμε μια ουσιαστική ανανέωση. Και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει αποδείξει ότι, γνωρίζοντας την ανθρωπογεωγραφία και έχοντας το μεγάλο ειδικό κομματικό βάρος, μπορεί να κάνει πράξη αυτή την ανανέωση. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο, σύγχρονο, ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει debate ανάμεσα στους δυο υποψηφίους ο κ. Αμπατζόγλου διευκρίνισε ότι: «Τα debate συνήθως γίνονται μεταξύ πολιτικών αντιπάλων και δεν βοηθούν το κλίμα της ενότητας, αλλά και συνολικά την εικόνα του κόμματος. Σταθερά, λοιπόν, εμείς είμαστε αρνητικοί σε τέτοιου τύπου debate μεταξύ συναδέλφων του ίδιου κόμματος. Όμως, εάν από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη υποστηριχθεί ότι αποφεύγουμε  ένα τέτοιο διάλογο, τότε εμείς είμαστε παρόντες να γίνει με όρους που θα συμφωνήσουμε».

Ο κ. Αμπατζόγλου υπενθύμισε πως δικαίωμα στην ψηφοφορία της 10ης Ιανουαρίου για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, θα έχουν μόνο οι 404 χιλιάδες πολίτες που έλαβαν μέρος στον πρώτο γύρο των εκλογών. Πρόσθεσε ότι δεν θα χρειάζεται η καταβολή εκ νέου αντιτίμου τριών ευρώ, ενώ σημείωσε πως η διαδικασία της ψηφοφορίας θα είναι αρκετά εύκολη, χωρίς ουρές και ταλαιπωρία.  


σχετικα αρθρα