Σταθερός στο σχέδιο για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών και στρατιωτικά λύκεια παραμένει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη

«Δεν υπάρχει σκέψη να το "πάρει πίσω"» τόνισε στον Real fm η κυρία Χρυσοβελώνη, παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και το «φρένο» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο του υπουργού Άμυνας για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών και στρατιωτικά λύκεια. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «όταν αυτή πρόταση πάρει την μορφή πιο συγκεκριμένου σχεδιασμού και όταν θα είναι ώριμη, θα υπάρξει συζήτηση του υπουργού Άμυνας με τον Πρωθυπουργό και παρουσίαση της στο κυβερνητικό συμβούλιο».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Βασίλη Λεβέντη ότι εάν ο Κώστας Καραμανλής πει στον Πάνο Καμμένο να βγει από την κυβέρνηση και να μπει στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, εκείνος θα το πράξει, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ ανέφερε χαρακτηριστικά:

Ο Πάνος Καμμένος δεν δέχεται ντιρεκτίβες και οδηγίες από κανέναν. Ο κ. Καμμένος έχει μια καλή σχέση εδώ και αρκετά χρόνια με τον Κώστα Καραμανλή αλλά από εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμία παρέμβαση και καμιά καθοδήγηση του κ. Καραμανλή προς τον κ. Καμμένο.

Αυτές ίσως είναι οι επιθυμίες του κ. Λεβέντη ο οποίος προφανώς θα ήθελε να εισέλθει  στο κυβερνητικό σχήμα.