Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμφωνεί με τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης αλλά δεν προχωρεί σε αυτό γιατί οι υπουργοί του δεν τον αφήνουν εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι ο Τσίπρας επειδή είναι σώφρων έχει δώσει τη συγκατάθεσή του στην δημιουργία μεγάλου συνασπισμού αλλά ότι δεν το κάνει γιατί «μια ομάδα θερμοκέφαλων υπουργών τον εμποδίζουν για να μην χάσουν τις καρέκλες τους».

Όπως είπε, αναφέρεται σε νεότερους υπουργούς, και διευκρίνισε ότι ο μόνος που θεωρεί ότι δεν είναι φιλόδοξος και δεν θέλει να δει τον Τσίπρα να καταρρέει είναι ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Για τους υπόλοιπους είπε ότι δεν θέλουν οικουμενική γιατί τεχνοκράτες θα πάρουν τις θέσεις τους στα υπουργεία.

Σε ερώτηση για το αν θα συμμετείχε σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επανέλαβε την αντίθεσή του λέγοντας: «Εγώ με τον Καμμένο;» και σχολίασε και πάλι ότι πρόκειται για μια «παρά φύσιν συζευξη», που δεν θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει.  «Ο Καμμένος θα βγει από την κυβέρνηση αν του το ζητήσει ο Καραμανλής» εκτίμησε εξάλλου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Δεν έχω τόσο καψούρα να μπω στην κυβέρνηση» είπε ακόμα, ενώ σε άλλο σημείο ερωτηθείς σχετικά με το αν μπορεί να κυβερνήσει απάντησε «τα προσόντα πιστεύω τα έχω, αν έχω και την τύχη θα το δείξει το μέλλον».

Το ζητούμενο, είπε, είναι να δημιουργηθεί ένας μεγάλος κυβερνητικός σχηματισμός, και «το ποιοι θα μπουν θα κριθεί».

Μιλώντας περί οικουμενικών κυβερνήσεων είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου θα είχε πετύχει «αν δεν είχε Πάγκαλους, Βορίδηδες, Αδώνιδες».