του Τάσου Τσιφόρου

Παράλληλα με τη μάχη της επικοινωνίας, η εκλογική σύγκρουση των Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη έχει και έντονη διαπάλη για τα πολιτικά ερείσματα ενόψει της κάλπης. Βασικό στόχο και των δύο πλευρών αποτελούν τα «ορφανά» των Άδωνι Γεωργιάδη και Απόστολου Τζιτζικώστα, που έμειναν εκτός κούρσας στις 20 Δεκεμβρίου. 

Κι αν ο Άδωνις Γεωργιάδης, με δημόσια δήλωσή του την επομένη της εκλογής, στήριξε όπως αναμενόταν Κυριάκο, η σιωπή του Απόστολου Τζιτζικώστα επιτρέπει κάθε λογής σενάρια συνεργασιών. 

Όπως πληροφορείται το Newpost ήδη, πλην βουλευτών όπως οι Μ. Βορίδης, Αννα Ασημακοπούλου, Σίμος Κεδίκογλου κ.α. που κινούνται προς την πλευρά του Κυρ. Μητσοτάκη, τον ίδιο δρόμο επιλέγουν και μία σειρά στελεχών που είχαν βρεθεί στο επιτελείο του Απ. Τζιτζικώστα όπως, ενδεικτικά, ο πρ. Διευθυντής του Κ. Χατζηδάκη Στ. Σταθόπουλος. Παράλληλα, ενεργό ρόλο αποκτούν πλέον και βουλευτές που, στον πρώτο γύρο, είχαν τηρήσει μάλλον στάση ουδετερότητας και, πλέον, στρατεύονται υπέρ του κ. Μητσοτάκη, όπως ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτ. Αυγενάκης. 

Στον αντίποδα, στελέχη με ακραιφνές καραμανλικό μητρώο, όπως ο Βάκης Φραντζής (πρ. Πρόεδρος της Διοικούσας Θεσσαλονίκης) επιστρέφει στην καραμανλική επιλογή του Ευ. Μεϊμαράκη ενώ, χθες, τη στήριξή του προς τον κ. Μεϊμαράκη εξέφρασε και ο βουλευτής Ημαθίας Απ. Βεσυρόπουλος, εξ αυτών που στήριξαν αρχικά τον κ. Τζιτζικώστα. 

Ως προς τον ίδιο τον Περιφερειάρχη, συνεργάτες του οποίου διέψευσαν τις πληροφορίες που διακινήθηκαν για συνάντησή του με τον κ. Αντ. Σαμαρά, το πιθανότερο είναι να μην πάρει δημόσια θέση ενώ ανάλογη στάση αναμένεται να τηρήσει και ο πολιτικός και προσωπικός του φίλος, Γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι στο παρασκήνιο απουσιάζουν οι συζητήσεις και τα σενάρια.
Ως προς τους δύο διεκδικητές, η γραμμή που τηρούν μοιάζει ταυτόσημη. Ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του συναντώνται και συνομιλούν με πολλούς, αποδέχονται προφανώς τη στήριξη ωστόσο αρνούνται αυτή η στήριξη να συνδεθεί με οποιαδήποτε συμφωνία για την επόμενη ημέρα. 

Την ίδια στιγμή πάλι, δεν είναι λίγοι αυτοί, κυρίως τοπικά στελέχη που είχαν βρεθεί στο στρατόπεδο Τζιτζικώστα, που επιχείρησαν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις με την πλευρά Μεϊμαράκη. Στελέχη αλλά και βουλευτές που βρέθηκαν στο στενό περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη κάνουν λόγο για δεκάδες κλήσεις στελεχών που δηλώνουν τη στήριξή τους, ενώ παρά την εορταστική ραστώνη ενεργή παραμένει και η δραστηριοποίηση του καραμανλικού στρατοπέδου. Και σε αυτή την περίπτωση, πάντως, συμφωνίες δεν «υπογράφονται» καθώς ο όποιος νέος αρχηγός θέλει να έχει, κατά το δυνατόν, λυμένα τα χέρια του για την επόμενη ημέρα.