«Άκρως σοβαρή για να περάσει στο ντούκου» χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, την «αποκάλυψη του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ότι βουλευτής του κόμματός του που τυγχάνει και συγγενικό του πρόσωπο προσεγγίστηκε από βουλευτή του Ποταμιού λίγες ημέρες πριν τη ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης, ζητώντας του να ρίξει την κυβέρνηση!»

Σε ανακοίνωσή της η Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναφέρει:

Μόνο που ο κ. Λεβέντης οφείλει να μιλήσει με ονόματα και όχι με μισές αλήθειες. Αποτελεί ηθική υποχρέωσή του όχι μόνο σε όσους τον ψήφισαν αλλά σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Ποιος ήταν ο βουλευτής του Ποταμιού που προέβη σε αυτή την κίνηση;

Παράλληλα, κάνει λόγο για ανεπανόρθωτη έκθεση των παρασκηνιακών διεργασιών μεταξύ Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ: 

Η αποκάλυψη αυτή εκθέτει σαφέστατα τόσο το σκοτεινό Ποτάμι όσο και το ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται ακόμη κάτω από τη βαριά σκιά του Βενιζέλου, καθώς δείχνει ότι απεργάζονται στο παρασκήνιο σχέδια ανατροπής της νόμιμης κυβέρνησης. Οι προθέσεις και οι στόχοι των δύο κομμάτων είναι άλλωστε εμφανείς. Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες. 

Οι ισχυρισμοί του Βασίλη Λεβέντη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Ποταμιού, το οποίο κάνει λόγο για φαντασιοπληξίες του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων.