«Οι 153 είμαστε υπεραρκετοί», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, όταν ρωτήθηκε εάν χρειάζεται και τρίτο κόμμα στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984», ο κ. Μάρδας σημείωσε πως «δεν είμαι στη θέση του Βασίλη Λεβέντη και δεν μπορώ να σας απαντήσω εάν θα συμμετείχε στην κυβέρνηση. Εγώ είπα ότι ο κ. Λεβέντης δεν ανήκει στο πολιτικό παρελθόν της χώρας και κάποιες απόψεις του έχουν ενδιαφέρον. Δεν του έκανα καμία πρόσκληση συμμετοχής. Εάν θα πάρει μέρος ή όχι, είναι υπόθεση των συλλογικών οργάνων της κυβέρνησης που θα αποφασίσει...».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη επιβολή φόρου στις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές είπε πως «παλαιότερα είχα υποστηρίξει ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει στις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Είναι ένας τρόπος για να έχουμε κάποια έσοδα. Από τη στιγμή που αυτός ο φόρος είναι μικρός, δεν θα φαίνεται, ενώ θα δίνει κάποια έσοδα που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιονδήποτε σκοπό. Θα μπορούσαν αυτά τα χρήματα να δοθούν στο ασφαλιστικό, αλλά θα μπορούσαν να καλύψουν οποιαδήποτε άλλη ανάγκη του κρατικού προϋπολογισμού... Οτιδήποτε προτείνεται σε ό,τι αφορά επιβαρύνσεις έχει έναν άκρως βραχυχρόνιο χαρακτήρα, με την έννοια ότι θα αναφερθεί στο 2016. Το 2017 βλέπουμε ότι θα υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας, η οποία μπορεί, βέβαια, να γίνει και μέσα στο 2016... Οτιδήποτε επιβαρύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα μάς προβληματίζει... Ο συγκεκριμένος φόρος δεν εισάγει ένα τρομακτικό βάρος στην επιχειρηματική δραστηριότητα μέσω των χρηματιστηριακών συναλλαγών. Αναφέρομαι στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, γιατί από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε, και αν χρειαστεί, τότε μπορούμε να συζητήσουμε και για τις τραπεζικές...».