Απάντηση στη Φώφη Γεννηματά, στους επικριτές του σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι και σε όλους όσοι αντέδρασαν σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση δίνει ο Πάνος Καμμένος, σχετικά με το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών και στρατιωτικά λύκεια. Μάλιστα, στέλνει μήνυμα στους αντιδρώντες αντιπάλους του ότι αντίστοιχη μεταρρύθμιση στήριξε πριν από 20 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου. 

«Ένα δώρο για την Φόφη του νέου ΠΑΣΟΚ-Βορίδη που με κατηγορεί για αυτά που στήριζε κάποτε ο Ανδρέας....» έγραψε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Twitter του, παραπέμποντας σε δημοσίευμα του 1996 για την «Παλλαϊκή Άμυνα», νομοσχέδιο της τότε ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας. 

Ένα δώρο για την Φόφη του νέου ΠΑΣΟΚ-Βορίδη που με κατηγορεί για αυτά που στήριζε κάποτε ο Ανδρέας....Το Βήμα Online https://t.co/nfVRXzC4wX

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) December 30, 2015

Ο Τύπος της εποχής έγραφε για το νομοσχέδιο τον Δεκέμβρη του 2015:

Υπό τα όπλα και με συνεχή στρατιωτική εκπαίδευση τίθεται ολόκληρος ο ικανός πληθυσμός της χώρας, σύμφωνα με το νομοσχέδιο περί «Παλλαϊκής Αμυνας» που έχει καταρτίσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και που κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή εντός του Ιανουαρίου. Στην έννοια «ικανός ή ενεργός πληθυσμός» περιλαμβάνονται, όπως ρητά αναφέρεται στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου, οι άρρενες ηλικίας 19-65 ετών και οι γυναίκες ηλικίας 19-50 και σε εθελοντική βάση οι νέοι και οι νέες 16-18 ετών, οι άρρενες άνω των 65 ετών και οι γυναίκες άνω των 50 ετών. Η συμμετοχή στα τμήματα της Παλλαϊκής Αμυνας είναι υποχρεωτική για όλο τον «ικανό πληθυσμό». Σε περίπτωση αρνήσεως το νομοσχέδιο προβλέπει ποινές φυλακίσεως από δύο ως και έξι μήνες και διοικητικές κυρώσεις.