Πρωτοχρονιάτικες... βολές για τις «χριστουγεννιάτικες... ΠΝΠ» εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, τον  οποίο κατηγορεί την κυβέρηση ότι φέρνει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «γεμάτη ρουσφέτια, άσχετα θέματα και διατάξεις». 

«Με μια ακόμα ΠΝΠ κλείνει (;) το 2105 η κυβέρνηση Τσίπρα» αναφέρει σε σχόλιό της η Δημοκρατική Συμπαράταξη, υπογραμμίζοντας ότι «άλλη μια ΠΝΠ γεμάτη ρουσφέτια, άσχετα θέματα και  διατάξεις που  η αδιαφορία και η ανικανότητα των Υπουργών δεν αντιμετώπισε στην ώρα τους».

Το ΠΑΣΟΚ χρεώνει στην κυβέρνηση «αυταρχισμός, αλαζονεία και περιφρόνηση των θεσμών και του Κοινοβουλίου», σημειώνοντας ότι «η παράταση ισχύος της ΠΥΣ που απαγορεύει τις προσλήψεις επιβεβαιώνει ότι  το «δούλεμα» των πολιτών συνεχίζεται κανονικά».

Παράλληλα, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι οι χιλιάδες προσλήψεις που προαναγγέλθηκαν στο Δημόσιο, αποδείχθηκαν «άνθρακες», με αιχμή σχετικό ΦΕΚ που παρατείνει το «πάγωμα» των προσλήψεων και το 2016. Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ τονίζει:

Τα περί 45.000 προσλήψεων το 2016 αποδείχτηκαν και αυτά …λόγια Τσίπρα, αφού ο αριθμός θα καθορισθεί κατ’ εξαίρεση μετά από έγκριση της τρόικας.

Αποφασίζομεν λοιπόν, υπογράφομεν και κοροιδεύομεν!