Στην ανάγκη για ενότητα και ομοψυχία εστιάζουν στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ οι επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης αφήνουν αιχμές για τη χρονιά που φεύγει.

«Όπως η Ιστορία μας έχει αποδείξει, τα μεγάλα και σημαντικά τα επιτύχαμε ενωμένοι. Ενώ ο διχασμός, και δη σε κρίσιμες περιόδους, μόνον ανεπανόρθωτα δεινά κυοφόρησε για τον Τόπο και τον Λαό μας» επεσήμανε ο Προκόπης Παυλόπουλος και συνέχισε:

Αυτή την μεγάλη αλήθεια πρέπει, ιδίως σήμερα, να την αναγνωρίσουμε ανιδιοτελώς, να την συμμερισθούμε ειλικρινώς και να την υπηρετήσουμε κατά συνείδηση.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2016 θα είναι έτος ανάκαμψης και ανασυγκρότησης. Όπως είπε, το 2016 θα είναι «η χρονιά που θα σηματοδοτήσει την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση και, μαζί, το τέλος της επιτροπείας και την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης επεσήμανε ότι το 2015 η Ελλάδα «βυθίστηκε ξανά στην ύφεση, στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Γνώρισε νέα έξαρση της ανεργίας και μειώσεις εισοδημάτων. Έφτασε στην πόρτα εξόδου από το ευρώ και της εθνικής περιπέτειας. Φορτώθηκε τελικά ένα τρίτο, τριετές και επώδυνο μνημόνιο». Πρόσθεσε εξάλλου πως το ξεκίνημα του νέου χρόνου θα είναι επίσης δύσκολο.

«Το 2016 είναι μία χρονιά που χρειάζεται να έχουμε δύναμη για μία νέα αρχή. Για να φέρουμε ξανά την ελπίδα δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια, τα ψέματα και τα τεχνάσματα. Κανείς δεν ξεγελιέται πια. Χρειάζεται δουλειά, αποφασιστικότητα και ενότητα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν δουλέψουμε όλοι μαζί. Αξίζει να δουλέψουμε για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ό,τι είναι δυνατό, έτσι ώστε αυτή τη χρονιά ο λαός μας να μπει στη πάλη, στον αγώνα, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού, συνδικαλιστικού κινήματος. Για την ανάπτυξη, προώθηση της λαϊκής, αντικαπιταλιστικής, αντιμονοπωλιακής συμμαχίας, δηλαδή μιας συμμαχίας όλου του λαού, ανεξάρτητα πού ο καθένας πιστεύει αυτή τη στιγμή, αλλά που όμως ταξικά ανήκει, στο λαό, στα λαϊκά στρώματα -είναι δηλαδή εργάτης, αγρότης, αυτοαπασχολούμενος, νέος, γυναίκα των λαϊκών οικογενειών- μια συμμαχία που θα έχει σχέδιο και κατεύθυνση. Ταυτόχρονα με την ενδυνάμωση του ΚΚΕ, που αποτελεί το βασικό πυλώνα, το βασικό στήριγμα σε αυτό τον αγώνα του λαού μας, για να ξημερώσουν πραγματικά καλύτερες μέρες, για ένα καλύτερο αύριο» τόνισε από την πλευρά του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος σημείωσε:

Μέσα στην οικονομική κρίση, η οποία έχει σκορπίσει την ανέχεια στο μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων, εύχομαι το Νέο Έτος να φέρει στο Λαό μας αυτό το οποίο είναι και η μοναδική λύση για τα μεγάλα προβλήματά μας, δηλαδή την επιστροφή σε Αρχές, Αξίες και Ιδανικά!

«Ελπίζω το 2016 να είναι καλύτερο για όλους και κυρίως γι' αυτούς που είδαν για άλλη μια χρονιά τις ζωές τους να τσαλαπατιούνται από τους λαϊκιστές της εξουσίας», ανέφερε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης

Ο κ. Θεοδωράκης εκφράζει την ελπίδα «οι μικρές άσβηστες χαρές που τροφοδοτούν πάντα τους Έλληνες να μας κρατήσουν όρθιους και να ξανακερδίσουμε το 2016 τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση».

Την ευχή ο νέος χρόνος να μας βρει ενωμένους για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες κάνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά τους. Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εύχεται ασφάλεια και σταθερότητα στη χώρα, ενώ καλεί τους συμπολίτες μας να σταθούν δίπλα σε όσους δοκιμάζονται από σοβαρά προβλήματα.

Στο μήνυμα του, ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος εκτίμησε ότι «η χρονιά που έρχεται είναι μία χρονιά ανάκαμψης, μία χρονιά που θα μας δώσει τη δυνατότητα να επανορθώσουμε τα λάθη, τα οποία έγιναν στο παρελθόν και να κλείσουμε τις πληγές».