Την βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό επισήμανε ως την προτεραιότητα του νέου έτους ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε δσυνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο στο περιθώριο των καθιερωμένων ευχών που δέχθηκε.

Ο κ. Παυλόπουλος ανακοίνωσε ότι για τον λόγο αυτό θα αρχίσει άμεσα επαφές με ευρωπαίους ομολόγους του ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα στους δανειστές λέγοντας πως από την στιγμή που η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρώσεις της και θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τότε και οι εταίροι θα πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» προσθέτοντας ότι εφόσον ολοκληρωθεί η αξιολόγηση θα πρέπει να προχωρήσουμε στη διαδικασία απομείωσης του χρέους.

Επίσης ο κ. Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λέγοντας πως θα πρέπει να παρέμβει και να δεχτεί τα ομόλογα της χώρας μας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου.

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος διευκρίνισε πως όταν μιλά για συνεννόηση δεν μιλά για συγκυβέρνηση αλλά για την ανάγκη -και οφείλουν να το πράξουν τα πολιτικά κόμματα όπως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά- να υπάρχει συνεννόηση στα μεγάλα πολιτικά ζητήματα.