« Δεν έχω διαβάσει τους όρους του Μεσοπρόθεσμου ακόμα. Αντί να είναι όλα αυτά έξω και να τα κουβεντιάζουμε, παίζουμε την πινακωτή, με το αν ή όχι. Δεν το καταλαβαίνω πια, ντρέπομαι το παιδί μου», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ η βουλευτής της ΝΔ Έλσα Παπαδημητρίου.
Η δήλωσή της αυτή ερμηνεύτηκε ως ενδεχόμενο να υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αν και η ίδια επιφυλάχθηκε να μελετήσει τα μέτρα.

«Περιμένω να το διαβάσω κι αυτό και όλα τ' άλλα. Είναι νωρίς να βάζουμε κόκκινες και κίτρινες και πράσινες γραμμές. Θα πράξω κατά συνείδηση», πρόσθεσε η κ. Παπαδημητρίου.

Η βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου, προανήγγειλε παράλληλα εμμέσως πλην σαφώς ότι είναι θέμα ημερών αν όχι ωρών η αποχώρησή της από τη ΝΔ και η προσχώρησή της στη ΔΗ.ΣΥ

«Είμαι αποφασισμένη να βάλω την Ελλάδα πάνω από όλα με ότι αυτό συνεπάγεται”, δήλωσε (ΝΕΤ fm) παίρνοντας θέση στο πολυσυζητημένο θέμα της συναίνεσης, που απορρίπτει η ΝΔ. Μάλιστα, προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας: “χθες το βράδυ από όσα άκουσα στην τηλεόραση από την Κρήτη (σ.σ. Εκεί βρισκόταν ο Α. Σαμαράς) πιστεύω ότι επανερχόμαστε σε ένα μεγάλο όχι”.

Η Έλσα Παπαδημητρίου, στενή φίλη της Ντόρας Μπακογιάννη, θεωρούνταν ότι θα ακολουθούσε τα βήματα του κ. Διονύση Χατζηδάκη, δημάρχου Π. Φαλήρου, ο οποίος προσχώρησε προσφάτως στη ΔΗ.ΣΥ.
Απλώς φαίνεται ότι η ώρα επήλθε... Αν θα το ανακοινώσει μόνη της ή αν θα κληθεί στη Συγγρού να απολογηθεί και κάνει την έξοδο, αυτό έχει μικρή σημασία...