current views are: 8

3 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση13:23

Το πρόγραμμα εμφανίσεων Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη

Χωρίς περιοδείες και μεγάλες συγκεντρώσεις θα προχωρήσουν οι δύο υποψήφιοι στην ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.

 

Δημοσίευση 13:23’

Χωρίς περιοδείες και μεγάλες συγκεντρώσεις θα προχωρήσουν οι δύο υποψήφιοι στην ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.

 

Χωρίς περιοδείες και μεγάλες συγκεντρώσεις θα προχωρήσουν οι δύο υποψήφιοι στην ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.

Στο στρατόπεδο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχουν ήδη καταρτίσει ένα πρώτο πρόγραμμα εμφανίσεων του υποψηφίου προέδρου, το οποίο μπορεί να μεταβληθεί αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε αυτόν τον πρώτο σχεδιασμό περιέχονται αρχικά τηλεοπτικές εμφανίσεις από την ερχόμενη εβδομάδα αλλά και συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα και εφημερίδες. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στις συνεντεύξεις που θα δώσει ο κ. Μεϊμαράκης σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της επαρχίας όπου ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ συγκέντρωσε και το μεγαλύτερο ποσοστό στην πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Η στόχευση εδώ είναι  η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο και ιδιαίτερα εκείνων που στήριξαν τη υποψηφιότητα των Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη. Αυτοί η ψηφοφόροι είναι εκείνοι που «βγάζουν» πρόεδρο επομένως η συμμετοχή τους και την δεύτερη Κυριακή αποτελεί ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το επιτελείο Μεϊμαράκη σχεδιάζει δύο ή τρεις ομιλίες του υποψήφιου προέδρου στην επαρχία όπως για παράδειγμα στην Βόρεια Ελλάδα όπου θα απευθυνθεί σε υποστηρικτές του κ Τζιτζικώστα που δεν τον επέλεξαν την πρώτη Κυριακή.

Ο κ. Μεϊμαράκης εκτιμάται ότι έχει μεγαλύτερη επιρροή και απήχηση σε αυτούς τους ψηφοφόρους τόσο λόγο του περισσότερου φιλολαϊκού του προφίλ έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και λόγο του έντονου «καραμανλικού» στοιχείου που επικρατεί στους νομούς της Μακεδονίας.

Εκτός όμως από την Βόρεια Ελλάδα ο κ. Μεϊμαράκης έχει να δώσει και την μάχη στην Β’ Αθήνας όπου είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια και θα κρίνει εν πολλοίς και το αποτέλεσμα. Το ακροατήριο σε αυτήν την περιφέρεια μπορεί να είναι αμιγώς κομματικό αλλά έχει ιδιαιτερότητες. Σημαντικότερη εξ αυτών είναι η άμεση σχέση της ψήφου με την καθημερινότητα, δηλαδή οι πολίτες στην Β ψηφίζουν με βάση την οικονομική τους κατάσταση. Η προσέγγιση αυτών των ψηφοφόρων γίνεται με καθαρά οικονομικά κριτήρια και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και το επιτελείο του το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό αφού ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ πολιτευόταν στην συγκεκριμένη περιφέρεια.

Σε επιλεκτικές και στοχευμένες ομιλίες θα μιλήσει τις επόμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει ήδη επιλέξει να δώσει πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις αλλά και να έχει καθημερινή παρουσία στα social media.

Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει ακόμη καταλήξει σε ποιες και σε πόσες πόλεις της επαρχίας θα μιλήσει ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ωστόσο πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει μια συγκέντρωση στην Αθήνα και μία στην Βόρεια Ελλάδα πιθανότατα στην Θεσσαλονίκη.


σχετικα αρθρα