του Τάσου Τσιφόρου 

Με ιδιαίτερη προσοχή αναμένεται να διαχειριστεί την απόφαση της κυβέρνησης να διαβουλευτεί με την αντιπολίτευση το ζήτημα του ασφαλιστικού, ο εκτελών χρέη Προέδρου του κόμματος κ. Γιάννης Πλακιωτάκης

Σε μία συγκυρία που η διαπραγμάτευση με τους εταίρους μοιάζει να βρίσκεται σε αδιέξοδο, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε (κατόπιν εντολής του Αλ. Τσίπρα) να ενημερώσει (στις 11:00 σήμερα) τη Νέα Δημοκρατία για τις διατάξεις που αναμένεται να φέρει στη Βουλή, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές αν αυτές γίνονται αποδεκτές από τους πιστωτές. Το πιθανότερο, όχι. 

Στη Ν.Δ. αντιμετωπίζουν με περίσκεψη την κυβερνητική πρωτοβουλία, καθώς είναι σαφές ότι ενυπάρχει ο κίνδυνος να επιδιωχθεί η διάχυση της ευθύνης για μία σύγκρουση με το κουαρτέτο ή σε περίπτωση διαφοροποίησης της Ν.Δ. η προσπάθεια του Μαξίμου να την ταυτίσει, για άλλη μία φορά, με τους δανειστές. Η συνάντηση αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον καθώς και οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία, Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης, έχουν διαμηνύσει ότι δεν προτίθενται να ψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. 

Ο κ. Πλακιωτάκης, συνεπώς, καλείται να διαχειριστεί μία επικοινωνιακή καυτή πατάτα και, μάλιστα, λίγα 24ώρα πριν τις γαλάζιες κάλπες. Στη συνάντηση με τον κ. Κατρούγκαλο, από πλευρά ΝΔ θα συμμετέχουν και οι Γ. Βρούτσης, Β. Οικονόμου και Ν. Παναγιωτόπουλος (σ.σ. εφόσον προλάβει να έλθει από την Καβάλα).