Βέβαιος πως θα κερδίσει στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε:

Όπως έκανα την έκπληξη και μπήκα στον δεύτερο γύρο, έτσι θα κάνω και τώρα την έκπληξη και θα κερδίσω» στις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου. Είμαι απολύτως πεπεισμένος για αυτό.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Realnews, ο κ. Μητσοτάκης είπε:

Μου κάνει εντύπωση που τα ακούω αυτά από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μου κάνει εντύπωση που τα ακούω και τώρα. Ένα από τα πράγματα που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας, αν θέλουμε πραγματικά να πούμε ότι πάμε στη «νέα εποχή», είναι αυτή η πρακτική να ανακαλύπτουμε και να ασκούμε κριτική εκ των υστέρων. Ο κ.Μεϊμαράκης ήταν πρόεδρος της Βουλής, ψήφισε όλες τις παρεμβάσεις, ούτε είχε εκφράσει καμία δημόσια, ούτε κατ’ ιδίαν κριτική.

Παραδέχθηκε ότι είχε μια «τυπική» επαφή με τον Απόστολο Τζιτζικώστα για τον οποίο είπε ότι δεν νομίζει ότι θα τοποθετηθεί δημόσια. Σημείωσε όμως ότι το 60% και των πολιτών που ψήφισαν στις κάλπες της 20ης Δεκεμβρίου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο «ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης» συνυπολογίζοντας όσους δεν ψήφισαν τον κ. Μεϊμαράκη.

Στη συνέχεια ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε:

Εγώ δεν είδα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τότε να επικροτούν την πολιτική την οποία εγώ εφάρμοσα, με την οποία απέλυσα, και καλώς απέλυσα, επίορκους, υποθέσεις οι οποίες χρόνιζαν. Να τα λέμε όλα, να μην ασκούμε κριτική μόνο στα στραβά.

«Στενοχωριέμαι όταν ακούω στελέχη της ΝΔ να υιοθετούν κριτική στο πρόσωπό μου, την οποία ακούω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μου κάνει πολύ εντύπωση αυτό», πρόσθεσε και τόνισε:

Το καταλαβαίνω και καταλαβαίνω γιατί κάποιοι μπορεί να ανησυχούν, πρέπει να σας πω.  Διότι, μπορεί με τον τρόπο μου να «ξεβολεύω» το χθες των λίγων, αλλά αυτό σημαίνει ότι δυναμώνω το μέλλον των πολλών.