Αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό άφησε ο Βασίλης Λεβέντης μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, ο οποίος του παρουσίασε την πρόταση για το ασφαλιστικό.

Όπως δήλωσε ο κ. Λεβέντης ''την ίδια ώρα που υπάρχουν δύο εκατομμύρια άνεργοι και αγρότες με 300 ευρώ το μήνα και συνταξιούχοι να παίρνουν αυτά τα ποσά, δεν μπορεί να υπάρχουν πολλαπλές συντάξεις της τάξεως των 3.000 ευρώ ή κύριες συντάξεις των 2.200 ευρώ''.

«Δεν έχουμε πειστεί να στηρίξουμε το ασφαλιστικό. Ακόμα και αν επιμείνει η κυβέρνηση, για εμάς είναι μονόπλευρο φλερτ. Φοβάμαι ότι δεν τετραγωνίζεται ο κύκλος», τόνισε. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων:

Δεν θέλουν να κόψουν τις συντάξεις. Προφανώς θέλουν να αφήσουν ανέγγιχτο το ασφαλιστικό μα ήδη δηλώνουν ότι δεν θα παίρνει κανείς σύνταξη. 

"Με τον τρόπο που βαδίζουν θα καταρρεύσουν, τώρα επιβεβαιώνομαι περισσότερο σ' αυτό που ζητάω για οικουμενική γιατί βλέπω ότι αυτοσχεδιάζουν τρώνε χρόνο και αντί να διορθώνουν τα πράγματα, μεγαλώνουν τις μαύρες τρύπες", σημείωσε ο κ.Λεβέντης.

Ο κ. Κατρούγκαλος εξερχόμενος του γραφείου του κ. Λεβέντη περιορίστηκε να πει ότι το ασφαλιστικό "είναι εθνικό θέμα και προσβλέπω στην υποστήριξή σας", ενώ όπως είπε ο κ. Λεβέντης ο υπουργός του εξέφρασε τους φόβους του ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα κάνουν δεκτές τις εναλλακτικές προτάσεις της κυβέρνησης.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων υπογράμμισε ότι "εγώ σε όλες τις περιπτώσεις ζητώ οικουμενική με συμμετοχή και της ΝΔ, είναι στάνταρ αυτό και δεν το λέω για να ρίξω τον Τσίπρα, αλλά γιατί θεωρώ ότι η πολιτική σταθερότητα είναι ο λόγος που δεν έχει έρθει ακόμη ούτε μία επένδυση. Και πώς να έρθει, όταν έχει 153 βουλευτές και μπορεί να αύριο να του φύγουν και ο ξένος Τύπος γράφει για Grexit. Η μεγάλη οικουμενική θα πείσει. Οταν μια κυβέρνηση τη στηρίζουν 250 δεν μπορούν να την αμφισβητήσουν έξω".