current views are: 9

4 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση12:27

Παππάς: Σε θετική τροχιά η συγκρότηση του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες

Σε θετική τροχιά βρίσκονται οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και πολύ σύντομα θα έχουμε την διαδικασία της αδειοδότησης για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και τόνισε ότι οι μιντιάρχες πρέπει να επιστρέψουν αυτά που οφείλουν. 

Δημοσίευση 12:27’

Σε θετική τροχιά βρίσκονται οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και πολύ σύντομα θα έχουμε την διαδικασία της αδειοδότησης για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και τόνισε ότι οι μιντιάρχες πρέπει να επιστρέψουν αυτά που οφείλουν. 

Σε θετική τροχιά βρίσκονται οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και πολύ σύντομα θα έχουμε την διαδικασία της αδειοδότησης για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και τόνισε ότι οι μιντιάρχες  πρέπει να επιστρέψουν αυτά που οφείλουν. 

«Οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και σε θετική τροχιά και πολύ σύντομα θα έχουμε την διαδικασία της αδειοδότησης. Μετά απο 25 χρόνια θα μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο εφαρμόζοντας τα αυτονόητα. Όποιος εκπέμπει πρέπει να έχει νόμιμη άδεια» είπε ο υπουργός ενώ σε ερώτηση για δάνεια των ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων υπογράμμισε ότι: «Σε αυτό πρέπει να μπει ένα τέλος. Οι επιχειρηματίες που θέλουν να ασχοληθούν με αυτό τον κλάδο πρέπει να καταβάλουν αυτά που οφείλουν. Αυτό έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό στην μιντιακή Ιερουσαλήμ, ότι περνάμε σε μια διαφορετική φάση που στο νέο τοπίο οι κανόνες θα εφαρμόζονται».

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το τι δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την λαϊκή εντολή που είχε και το αν προέβη σε «κωλοτούμπα» ο Ν. Παππάς παραδέχθηκε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λαϊκή εντολή τον Γενάρη για ισχυρή διαπραγμάτευση, είχε διατυπώσει ένα πρόγραμμα που ήθελε δια της διαπραγμάτευσης να μπορέσει εξ ολοκλήρου να το εφαρμόσει, αυτό δεν το καταφέραμε». Σημείωσε ωστόσο ότι «ο Αλέξης ο Τσίπρας και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη ουδέποτε διεκδίκησαν εντολή για την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρώπη».

Παράλληλα αναφορικά με ένα από τα μεγάλα αγκάθια της κυβέρνησης, το ασφαλιστικό, σημείωσε ότι χρειάζεται «συσπείρωση και συναίνεση ευρύτερων δυνάμεων για να προστατευτεί περαιτέρω η κοινωνία», και συμπλήρωσε ότι «εδω πέρα έχουμε πολιτικά κόμματα τα οποία συναίνεσαν σε αλλεπάλληλα κύματα περικοπών στις συντάξεις και τώρα καλούνται να συναινέσουν σε ένα σχέδιο που θα αποτρέπει τις περικοπές».

Δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη του κατά της προηγούμενης κυβέρνησης λέγοντας πως «στη συμφωνία που είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση Σαμαρά, δεν προβλεπόταν καμία προστασία της πρώτης κατοικίας, είχαμε την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, είχαμε την δέσμευση για περικοπές στο ασφαλιστικό σύστημα και είχαμε τα τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα και η κυβέρνηση Σαμαρά αναζητούσε την πορεία της εφαρμογής αυτών των δεσμέυσεων, αυτές οι δεσμέυσεις δια μέσω της λαϊκής έκφρασης πετάχτηκαν από το παράθυρο […]». 

Τέλος, αναφορικά με τη λίστα Φαλτσιανί & Λαγκάρντ είπε ότι «εξαντλούμε καθε δυνατότητα για πρόσβαση σε υλικό που θα δώσει φως σ` αυτές τις λίστες και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές δεσμευόμαστε ότι θα περάσουν απο το ταμείο αυτοί που πρέπει να περάσουν» και προανήγγειλε ότι «σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις».


σχετικα αρθρα