Στο ασφαλιστικό και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες  αναφέρθηκαν στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και ο γγ της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Είναι μεγάλα ανοιχτά θέματα. Δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός. Είναι από τα ζητήματα που μας απασχολούν και, βεβαίως, θεωρούμε ότι μόνον ο λαός μας μπορεί να δώσει τη λύση μέσα απ’τους αγώνες του», τόνισε ο Δ.Κουτσούμπας για να προσθέσει ότι «τα προβλήματα δεν λύνονται ούτε με συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις».

Ο γγ της Κ.Ε. του ΚΚΕ με αφορμή την επίσκεψη του ΠτΔ σε σπίτι μονογονεϊκής οικογένειας στο Περιστέρι τόνισε ακόμα ότι «χρειάζονται και νομοθετικές ρυθμίσεις» καθώς «είναι χιλιάδες οι μονογονεϊκές οικογένειες που υπάρχουν στη χώρα μας. Επίσης, είναι οι πολύτεκνες οικογένειες, είναι οι άνεργοι, είναι οι τρίτεκνοι που πλέον, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να θεωρούνται ότι είναι πολύτεκνες οικογένειες κι’αυτές».

Από την πλευρά του ο Πρ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «μπορεί οι θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος να απέχουν πολύ από την τρέχουσα και κρατούσα πολιτική επιλογή, η οποία είναι και επιλογή του Ελληνικού Λαού μετά τις εκλογές» αλλά πρόσθεσε: «ένα όμως οφείλει να ομολογήσει καθένας και πρώτος εγώ: Την συνέπεια και την ειλικρίνεια, με την οποία το Κομμουνιστικό Κόμμα εκφράζει και στηρίζει τις θέσεις του. Και αυτό, στο πολιτικό μας σύστημα σήμερα και συγκεκριμένα στην ομαλή λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος, είναι εξαιρετικά χρήσιμο, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες στιγμές».