Τη θέση του ΚΚΕ για τις γυναίκες στον στρατό ανέπτυξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στον ΣΚΑΪ το Ακραίως και τον Τάκη Χατζή
 
«Εμείς θεωρούμε ότι τα σώματα ασφαλείας σήμερα είτε η αστυνομία είτε η πυροσβεστική είτε η τροχαία είτε οποιοδήποτε σώμα, αυτό που χρειάζεται δεν είναι η παραπέρα στρατιωτικοποίησή του. Αλλά οι άνθρωποι που είναι παιδιά λαϊκών οικογενειών, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν εκεί, σε αυτές τις μονάδες, που είναι καταστολής βεβαίως, θα πρέπει να έχουν δικαιώματα, θα πρέπει να πληρώνονται τις υπερωρίες τους, θα πρέπει να έχουν ωράρια συγκεκριμένα, θα πρέπει να έχουν μισθούς. Θα πρέπει να έχουν την απαραίτητη εκπαίδευση, θα πρέπει να λύνονται ζητήματα κοινωνικής ασφάλισης, υγείας και προστασίας τους επειδή είναι και επικίνδυνα επαγγέλματα. Καταλαβαίνετε μέσα στην πυρκαγιά που μπαίνει ο πυροσβέστης, πόσοι συνάνθρωποί μας χάθηκαν, πάνω στο καθήκον αυτό. Και βεβαίως να είναι σωστά εκπαιδευμένοι και σωστά προσανατολισμένα τα σώματα. Δηλαδή να είναι στο κοινό ποινικό έγκλημα η αστυνομία», είπε ο κ. Κουτσούμπας. 
 
«Το να υποχρεώνεις τη γυναίκα να πάει στο στρατό, γιατί το κάνει; Γιατί θέλει παραπέρα να στρατιωτικοποιήσει, ακούστε την έκφραση που χρησιμοποιώ, τα σώματα ασφαλείας. Θα μπορούσε η εκπαίδευση να αναβαθμιστεί. Στρατιωτικά λύκεια. Ο 15χρονος μαθητής δεν μπορεί, είναι πάγια θέση του ΚΚΕ αυτή αλλά και άλλων, επιστημόνων και εκπαιδευτικών και συνολικότερα των γονέων και όσων έχουν μελετήσει το ζήτημα, θα πρέπει να ολοκληρώνει τη γενική του παιδεία μέχρι το τέλος του 12χρονου σχολείου. Δεν μπορεί δηλαδή όταν τελειώνει το γυμνάσιο να τον παίρνεις και να τον στέλνεις σε ένα στρατιωτικό λύκειο, για να τον οδηγήσεις στο στρατό. Δηλαδή να τον πάρεις από το δάσκαλό του», κατέληξε.